felgi Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 witam, jako że nigdzie nie udało mi się znaleźć odpowiedzi może ktoś tu pomoże. w prestashop 1,6 jest złośliwy błąd który nie pozwala przy imporcie ilości produktów wgrywać ilości 0. przy produktach ze stanem 0 ps pomija taki wpis i pozostawia ilość produktu widniejącą przed importem. nie wiem co jest dziwnego w tym że dostępność może być czasem zerowa ale do rzeczy. na forum angielskim dokopałem się że trzeba zmodyfikować linijkę 1929 w pliku adminimportconteroller.php: } elseif ((!$product->advanced_stock_management || $product->advanced_stock_management == 0) && $product->depends_on_stock == 1) { pytanie tylko co zmienić w tym powyżej bo niestety nie znam php'a by to zrobić samemu. rozgryzie ktoś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Ja zmieniałem inną część tego pliku. z: if (isset($product->quantity) && (int)$product->quantity) na: if (isset($info['quantity'])) oraz z: if (isset($info['quantity']) && (int)$info['quantity']) na: if (isset($info['quantity'])) Ewentualnie obchodziłem to w inny sposób - przy produktach, które mają mieć stan 0 dawałem stan -1. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
felgi Posted January 6, 2016 Author Share Posted January 6, 2016 NO I TERAZ PIĘKNIE ŚMIGA. DZIĘKI JAK NIE WIEM CO! presta to fajny skrypt ale ma strasznie dużo bolączek. na większość wyskakujących błędów pomaga zmiana wersji php w adminie serwera Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts