Jump to content
  • 0

Przyjazne Url Nie Dzialaja - Modul

mystxxx

Question

Witam zainstalowalam wlasnie modul friendly urls do przyjaznych linkow. Bylo napisane ze nic nie trzeba robic i po instalacji IDs kategorii/produktow beda usuniete. Niestety po wlaczeniu modulu zaden z produktow nie dziala - poprostu nawet nie przechodzi do strony produktu. Co jest nie tak? Dodam ze sklep jest w fazie tworzenia.. nie wiem co mam zrobic aby sie nic nie popsulo? moze ma to zwiazek z przekierowaniem do kanonicznego url? poki co mam ustawione 302.

Z gory dziekuje i pozdrawiam

Aleksandra

post-1103912-0-73931100-1451990527_thumb.jpg

Edited by mystxxx (see edit history)

3 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Witam zainstalowalam wlasnie modul friendly urls do przyjaznych linkow. Bylo napisane ze nic nie trzeba robic i po instalacji IDs kategorii/produktow beda usuniete. Niestety po wlaczeniu modulu zaden z produktow nie dziala - poprostu nawet nie przechodzi do strony produktu. Co jest nie tak? Dodam ze sklep jest w fazie tworzenia.. nie wiem co mam zrobic aby sie nic nie popsulo? moze ma to zwiazek z przekierowaniem do kanonicznego url? poki co mam ustawione 302.

Z gory dziekuje i pozdrawiam

Aleksandra

zwykle jest to kwestia ustawien "schema of urls", które znajdują się na stronie preferences > seo & urls,

możesz pokazać jak to wygląda u Ciebie?

dodatkowo, moduły tego typu zwykle wprowadzają override, dlatego warto jest sprawdzić, czy czasami nie są one wyłaczone w adv. preferences > performance

• 0

Dziekuje za info :)

zwykle jest to kwestia ustawien "schema of urls", które znajdują się na stronie preferences > seo & urls,

możesz pokazać jak to wygląda u Ciebie?

dodatkowo, moduły tego typu zwykle wprowadzają override, dlatego warto jest sprawdzić, czy czasami nie są one wyłaczone w adv. preferences > performance

Czyli co ma nie byc wylaczone? bo jak wchodzie w Zaawansowane > Wydajnosc to tam jest duzo roznych opcji.. miedzy innymi: Wyłącz wszystkie nadpisywania jest wlaczone na TAK.. ale nie wiem czy to ma jakis wplyw.

Jesli chodzi o schema of urls to wyglada to tak:

Ścieżka do produktów: {category:/}{id}-{rewrite}{-:ean13}.html
Ścieżka do kategorii: {id}-{rewrite}
cieżka do kategorii która posiada atrybut "wybrany filtr" dla modułu "Blok filtrów nawigacyjnych" (blocklayered): {id}-{rewrite}{/:selected_filters}
Ścieżka do dostawcy: {id}__{rewrite}
Ścieżka do producenta: {id}_{rewrite}
Ścieżka do strony CMS: content/{id}-{rewrite}
Ścieżka do kategorii CMS: content/category/{id}-{rewrite}
Ścieżka do modułów: module/{module}{/:controller}

Edited by mystxxx (see edit history)