dianaz68 Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 POmozcie , potrzebuje pomocy .Mam sklep na prestashop 1.6.1.0 Nie moglam dogadac sie z czlowiekiem , ktory postawil mi go i teraz zostalam sama Potrzebuje zeby faktury byly od jedynki a nie w ciaglosci z poprzedniego roku I to nie wszystko podajcie jakies linki lub gdzie moge dostac pomoc bo sama nie dam rady Musze zmienic numer telefonu , dodac drugi jezyk, Do tego mam jeszcze problem jezykowy. Sklep jest w jezyku szwedzkim Mam to wszystko zostawic , rzucic Plakac mi sie chce POtrzebuje informatyka , ktory mi pomoze postawic moj sklep na nogi Link to comment Share on other sites More sharing options...
wydydygibus Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 Hej, ja się jeszcze jakoś mega na tym nie znam, ale mógłbym pomóc w poprawieniu niektórych rzeczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 Wydaje mi się że w prywatnych wiadomościach się zgłosiło kilka osób co sie na tym zna, chyba że nie to to sie oferuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolwild Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 Dopiero od wersji 1.6.1.2 można ustawić automatyczne resetowanie numerów faktur na początku roku w zamówienia > faktury. Resetowanie w bazie danych nie jest chyba zalecane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dianaz68 Posted January 4, 2016 Author Share Posted January 4, 2016 dziekuje wam za szybka odpowiedz to co mam zrobic z tymi fakturami i orderami?poradzcie . ma isc numeracja dalej po kolei ?czy tak moze byc ? musze ogarnac male dziecko , polozyc spac i siadam do komputera dalej Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 Dopiero od wersji 1.6.1.2 można ustawić automatyczne resetowanie numerów faktur na początku roku w zamówienia > faktury. Resetowanie w bazie danych nie jest chyba zalecane. W zakładce Faktury jest opcja ustawienia od jakiego numeru ma się zaczynać kolejna proforma, jak wpiszesz 1 to od takiego numeru sie będzie zaczynała, jest to już od wersji 1.5 na pewno a może i nawet wcześniejszych, ale nie pamiętam tak dokładnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolwild Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 Jeśli masz wystawionych kilka faktur i chcesz ustawić większy numer od ostatniej wystawionej to jest wszystko OK. Ale jak ustawisz 1 to prestashop nie chce tego przyjąć podając kolejny numer po ostatnio wystawionej Fakturze. Stąd moje obawy co do zmiany nr w bazie danych. Od wersji 1.6.1.2 jak ustawisz zresetowanie na początku roku to masz numeracje od początku, sprawdzone funkcja ta zadziała w tym roku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 przenieść do ofert ? czy pomagamy na forum? :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts