Jump to content
  • 0

Stare Nazwy Kategorii Z Moimi Kategoriami

mystxxx

Question

Witam,

Jaki czas temu usunelam wszystkie kategorie w glownej kategorii HOME i stworzylam wlasne kategorie z nowymi nazwami.. teraz wlasnie zauwazylam ze jak na stronie wchodze do kategorii to pojawia sie moja nazwa kategorii a zaraz za nia nawza ktora byla kiedys w prestashop domyslnie.. czyli: Moja Kategoria > Casual Dresses

Dziwne jest to ze w 3 kategorie sa OK natomiast w pozostalych 3 obok mojej nazwy kategorii dodatkowo sa wlasnie Casual Dresses, Evening Dresses i Summer Dresses... Co mam zrobic? probowalam juz usunac te kategorie i stworzy na nowo przypisujac produkty ale zaraz potem po jakims czasie znow pojawimy sie te dodatkowe z prestashop..

Dodam tez ze sa to pojedyncze kategorie czyli np: Partydeko.. a wyglada jakby byla jeszcze jedna czyli Casual Dresses

Zalaczam printscreeeena :)

Dziekuje bardzo i pozdrawiam

Aleksandra

post-1103912-0-97538300-1451910301_thumb.jpg

Edited by mystxxx (see edit history)

12 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Przyznam ze dopiero jestem w trakcie tworzenia mojego sklepu i ta opcje cache mam wylaczona.. gdy przelacze ze ma byc wlaczona pojawiaja sie ponizej opcje ale nie wiem czy mam to zapisac bo nie wiem czy cos mi sie przez to nie popsuje :)

Gdy zrobie pamiec podreczna na TAK sa takie opcje:

Typ cacheowania
- System plików
- MySQL

Wyczyść pamięć podręczną
- Nigdy nie kasuj plików pamięci podręcznej
- Wyczyść pamięć podręczną za każdym razem kiedy coś zostanie zmienione

• 0

ale w kategoriach nie ma tlumaczen wiec jak? strona dziala tylko w jednym jezyku.

najdziwniejsze jest to ze wszystkie moje kategorie sa ale po wejsciu za niektorymi pojawiaja sie angielskie kategorie prestashop i wyglada to jakby to byla moja kategoria z podkategoria ktorej przeciez nie ma...

Edited by mystxxx (see edit history)

• 0

Ok zauwazylam jedna zaleznosc. Gdy usunelam jedna z tych zlych kategorii i stworzlam ja na nowo, owa kategoria pojawila sie na ostatniej 6 pozycji w HOME, gdy weszlam na strone ta kategoria wyswietla sie dobrze ale te angielksie nazwy kategorii przeniosly sie na inne kategorie, tak ze znow sa 3 z tymi nazwami ale inne.

Wlasnie znow sprawdzilam po usunieciu jednej kategorii ktora znika tym samym z menu wszystko przesuwa sie na inne kategorie.

• 0

ale w kategoriach nie ma tlumaczen wiec jak? strona dziala tylko w jednym jezyku.

najdziwniejsze jest to ze wszystkie moje kategorie sa ale po wejsciu za niektorymi pojawiaja sie angielskie kategorie prestashop i wyglada to jakby to byla moja kategoria z podkategoria ktorej przeciez nie ma...

nazwa kategorii może być przetłumaczona na wiele języków

• 0

Czesciowo rozwiazalam problem :) Stworzylam w kategoriach kolejne kategorie i tamte nazwy zniknely.. nie wiem z czego to wynikalo ze tak bylo, ale tak czy owak potrzebuje podkategorie w kazdej z tych kategorii wiec jest ok :) Dzieki! ;)