Mam ostatnimi czasy problem z naliczaniem kosztów dostawy oraz jej preferencji.
Przykłady:
Posiadam skonfigurowanych 4 przewoźników:
-Odbiór osobisty
-DPD pobranie
-DPD przedpłata
-Poczta Polska przedpłata
Metody płatności i odbioru są ustalone za pomocą dodatku "Ship to pay". Mimo wyłączenia opcji pobraniowej dla Poczty polskiej, nniektórym klientom nie wiedzieć czemu udaje się zamówić taki produkt. Udaje im się również zamówić DPD pobraniowe w cenie przedpłaty.
Drugim problemem jest dziwne naliczanie kosztów. Czasem dostajemy zamówienie na pocztę polską z darmową dostawą mimo, że nie mamy takiej nigdzie skonfigurowanej. A czasem koszty naliczą się podwójnie.
Czy miał ktoś taki problem? Niestety nie wiem co robić.
Prestashop v1.6.1.0
Używane moduły:
Ship to pay
Przelew na konto
Płatnośc przy odbiorze (Na początku myślałem, że to wina tego moduły, natomiast wyłączenie go nie rozwiązało problemu)
Question
Brudinho
Witam
Mam ostatnimi czasy problem z naliczaniem kosztów dostawy oraz jej preferencji.
Przykłady:
Posiadam skonfigurowanych 4 przewoźników:
-Odbiór osobisty
-DPD pobranie
-DPD przedpłata
-Poczta Polska przedpłata
Metody płatności i odbioru są ustalone za pomocą dodatku "Ship to pay". Mimo wyłączenia opcji pobraniowej dla Poczty polskiej, nniektórym klientom nie wiedzieć czemu udaje się zamówić taki produkt. Udaje im się również zamówić DPD pobraniowe w cenie przedpłaty.
Drugim problemem jest dziwne naliczanie kosztów. Czasem dostajemy zamówienie na pocztę polską z darmową dostawą mimo, że nie mamy takiej nigdzie skonfigurowanej. A czasem koszty naliczą się podwójnie.
Czy miał ktoś taki problem? Niestety nie wiem co robić.
Prestashop v1.6.1.0
Używane moduły:
Ship to pay
Przelew na konto
Płatnośc przy odbiorze (Na początku myślałem, że to wina tego moduły, natomiast wyłączenie go nie rozwiązało problemu)
sendit.pl
0 answers to this question
Recommended Posts