Numenos Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Witam, Podczas instalacji Presty (1.6.1.3 i 1.6.1.2 - próbowałem obie wersję ) na serwerze występuje błąd ostani krok. Tworzenie tabel bazy danych http://prntscr.com/9lcd9r Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 kiedy jesteś w trakcie instalacji jesteś w stanie zweryfikować czy zostały utworzone jakiekolwiek tabele w bazie danych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Numenos Posted January 2, 2016 Author Share Posted January 2, 2016 (edited) Tak zostało utworzonych 232 tabel(a) waży 8,1 MB Edited January 2, 2016 by Numenos (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 na jakiej tabeli kończy się lista ? na ps_zone_shop czy czymś innym? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 majsterka Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 (edited) Witam, Mam ten sam problem, chce zainstalować wersję 1.6.1.3 ... Pracuje na: PHP Version 5.2.17 MySQL version 5.5.43 Serwer nazwa.pl memory_limit 128M upload_max_filesize 64M wprowadzam adres serwera bazy danych sql.nazwa_bazy.nazwa.pl:3307 wysypuje mi 67% na 6 punkcie Tworzenie pliku settings.inc Tworzenie tabel bazy danych Tworzenie domyślnego sklepu i języków Wypełnianie tabel bazy danych Konfiguracja sklepu Stwórz dane (produkty, strony, kategorie) przykładowe wgrywa tabele do ps_zone_shop i wtedy wysypuje mi się strona na joomli korzystająca z tej samej bazy danych, dostaje komunikat: 500UPDATE command denied to user 'nazwa'@'numer' for table 'mam_banners' SQL=UPDATE mam_banners SET impmade = (impmade + 1) WHERE id = 5 Jak usunę tabele z prestashop strona wraca do normy.. W tabeli mam_banners w kolumnie impmade miałam wartość ponad 700 -ilość wyświetlania baneru, wyzerowałam i teraz wysypało mi na 45% i na 4 punkcie... Tworzenie pliku settings.inc Tworzenie tabel bazy danych Tworzenie domyślnego sklepu i języków Wypełnianie tabel bazy danych Błąd na stronie joomli mam ten sam.. Edited January 6, 2016 by majsterka (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Używasz tej samej bazy do joomli i presty? Lepiej jest utworzyć osobna bazę dla presty, to po pierwsze po drugie zmień php na wyższe przynajmniej 5.4 i po trzecie jaki masz czas wykonywania skryptu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 majsterka Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Po pierwsze - to chyba dobry pomysł ale o to muszę prosić admina po drugie - admin powiedział, że na razie zostaje przy tej wersji php.:/ po trzecie - chodzi Ci o jakiś konkretny skrypt?? bo szczerze nie wiem gdzie szukać odpowiedzi na to pytanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Jeśli masz dostęp do panelu direct admin to po prostu tworzysz nową bazę danych, jest to raptem kilka kliknięć. Admin to kto? Presta najnowsza wymaga php przynajmniej w wersji 5.4 więc zmień wersję php albo zmień admina na takiego który wie co i jak. Nie chodzi mi o konkretny skrypt tylko o ustawienia serwera które definiują jak długo skrypty działają, jeśli czas wykonywania skryptu jest zbyt krótki to proces może zakończyć się przed utworzeniem wszystkich elementów instalacji i wywali błąd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 majsterka Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 No właśnie nie mam dostępu do panelu direct admin :/ ale mam dostać nową bazę Admin to admin serwera na którym mam stronę. Tu "https://www.prestashop.com/pl/wymagania-systemowe" podają, że php 5.2+ i jest to podlinkowane pod wersję PrestaShop v1.6.1.3 Błędy : 500UPDATE command denied to user 'nazwa'@'numer' for table 'mam_banners' SQL=UPDATE mam_banners SET impmade = (impmade + 1) WHERE id = 5 na razie usunęłam. Podobno baza danych przekroczyła dozwoloną wartość - miałam tabelę o rozmiarze 4MB, usunęłam zawartość i jest ok. Tabela była od wyszukiwania indeksującego wyłączyłam ten dodatek w joomli. Czekam na nową bazę i zacznę z instalacją Prestashop, ale co z tą wersją php w końcu?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Numenos
Witam,
Podczas instalacji Presty (1.6.1.3 i 1.6.1.2 - próbowałem obie wersję ) na serwerze występuje błąd ostani krok.
8 answers to this question
Recommended Posts