jogi109 Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 WItajcie. Tworzę od kilku miesięcy sklep lecz do tej pory nic się nie sprzedało. Wprowadziłem już około 250 produktów, dbam o słowa kluczowe, meta opisy, tworzę na bieżaco mapy strony. Sklep jest zaindeksowany w google, a mimo to mam średnio 400 wyś dziennie (maks jaki był to 830). Wpisując jakąs fraze w google, moja pozycja jest albo na początku 2-giej strony albo około 4. Co zrobić, czy być wyżej i polepszyć napływ ludzi z google? Ile kosztują usłługi SEO i jakie firmy polecacie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galeriakami Posted December 20, 2015 Share Posted December 20, 2015 jeżeli chodzi o pozycjonowanie to polecam http://polinfor.pl/ ponieważ płacisz tylko za wyniki, mają też specjalną ofertę dla sklepów interentowych. PS : Radze zadzwonić bo na maile długo odpowiadają Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi109 Posted December 20, 2015 Author Share Posted December 20, 2015 Dzieki, pisałem też do jakiejś firmy, i też napisali że płatność od efektów. Jaki jest koszt takiego pozycjonowania ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolwild Posted December 20, 2015 Share Posted December 20, 2015 (edited) jeżeli chodzi o pozycjonowanie to polecam http://polinfor.pl/ ponieważ płacisz tylko za wyniki, mają też specjalną ofertę dla sklepów interentowych. PS : Radze zadzwonić bo na maile długo odpowiadają Jeśli promują Twój sklep? Spytaj się czemu w Google jest widoczna tylko Twoja jedna strona i to słabo. Edited December 20, 2015 by karolwild (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlwinKolano Posted December 20, 2015 Share Posted December 20, 2015 (edited) jeżeli chodzi o pozycjonowanie. To wpisz w google "pozycjonowanie" i wybierz sobie pierwszą firmę z wyświetlonych wyników. A jak chcesz sam wypozycjonować to przede wszystkim duży nacisk na SEO w sieci jest kilka on-linowych darmowych analizatorów SEO, poza tym założenie konta w Google Search Console, mapa strony, dopisanie strony do topowych katalogów, prowadzenie bloga, poradnika, można też spróbować pisanie precli i nikomu nie trzeba płacić ale to trwa.Jeżeli chcesz szybko to Google Adwords Edited December 20, 2015 by AlwinKolano (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi109 Posted December 20, 2015 Author Share Posted December 20, 2015 Jeśli promują Twój sklep? Spytaj się czemu w Google jest widoczna tylko Twoja jedna strona i to słabo. Nie bardzo rozumiem o co chodzi jeżeli chodzi o pozycjonowanie. To wpisz w google "pozycjonowanie" i wybierz sobie pierwszą firmę z wyświetlonych wyników. A jak chcesz sam wypozycjonować to przede wszystkim duży nacisk na SEO w sieci jest kilka on-linowych darmowych analizatorów SEO, poza tym założenie konta w Google Search Console, mapa strony, dopisanie strony do topowych katalogów, prowadzenie bloga, poradnika, można też spróbować pisanie precli i nikomu nie trzeba płacić ale to trwa. Jeżeli chcesz szybko to Google Adwords Konto mam, mape tworze na bieżąco. O co chodzi z tymi katalogami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolwild Posted December 20, 2015 Share Posted December 20, 2015 "Nie bardzo rozumiem o co chodzi" To jest tylko aby @galeriakami zwrócił uwaga na swój sklep. W Google ma zaindeksowaną tylko jedną stronę. Jeśli promuje go polecana firma? To wnioski musisz wyciągnąć sam Link to comment Share on other sites More sharing options...
galeriakami Posted December 20, 2015 Share Posted December 20, 2015 (edited) po pierwsze czy napisałem że pozycjonują moją obecną strone ? ; Nie po drugie płatność od efektów tzn. w polinfor jeżeli ileśtam stron nie znajdzie się chociaż w top10 to nie płacisz, tu szczegóły http://polinfor.pl/skuteczne-i-tanie-pozycjonowanie/ PS : Jeżeli odopwiednia liczba stron będzie w top10 to płacisz około 200 zł miesięcznie. "Nie bardzo rozumiem o co chodzi" To jest tylko aby @galeriakami zwrócił uwaga na swój sklep. W Google ma zaindeksowaną tylko jedną stronę. Jeśli promuje go polecana firma? To wnioski musisz wyciągnąć sam Bardzo proszę abyś nie dopowiadał sobie własnych historyjek tylko trzymał się faktów, napisałem że polecam tą firmę ponieważ kiedyś korzystałem z ich usług i jestem zadowolony, co do mojego obecnego sklepu, nie pozycjonuje go i nie promuje ponieważ nie jest jeszcze skończony, a na przyszłość radzę CZYTAĆ Edited December 20, 2015 by galeriakami (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolwild Posted December 20, 2015 Share Posted December 20, 2015 Myślę że ostatni post wyjaśnia wszystko. Przepraszam za moje ostrzeżenia jeśli nie były na miejscu. Z tamtego postu tego nie oczytałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
imogen Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 Ja polecam Ci linkowanie we własnym zakresie i zbadanie czy widać efekt zanim oddasz stronę w ręce firmy Poświęcisz ciut czasu i sam zobaczysz czy widać efekty, jeżeli nie to pomyśl o specjalistach, którzy mają doświadczenie. Tak czy inaczej wszystko zależ od branży oraz od trudności fraz. Czasami warto zastanowić się nad frazami na tzw. długi ogon ponieważ szybciej możesz zbudować pozycje swojego sklepu w google niż skupiać się na obleganych frazach Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi109 Posted December 22, 2015 Author Share Posted December 22, 2015 Kiedy najlepiej sie tym zajac? przed czy po wprowadzeniu produktów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galeriakami Posted December 22, 2015 Share Posted December 22, 2015 Jeżeli Chodzi o pozycjonowanie to możesz zaczynać przed ponieważ to trwa, ale musisz mieć co pozycjonować więc coś na tej stronie musi być, jeżeli mówimy o adwords to po wprowadzeniu wszystkich produktów Link to comment Share on other sites More sharing options...
lustfingers Posted December 23, 2015 Share Posted December 23, 2015 Dorzucę własne 3 grosze, przed zleceniem firmie pozycjonerskiej należy zrobic samemu audyt sklepu, sprawdzić czy są dodane znaczniki schema, poustawiać opisy, sprawdzić responsywność, zainwestować w ssl poczytać na forum optymalizacji co jest dobrą praktyką, z pewnościa pierwsze efekty które uzyskamy będa takie same jak firmy pozycjonującej a mamy to za darmo. dodatkowo jak sie wybirea wirmę pozycjonującą warto spytać ile sklepów na prestashop pozycjonowali i w jaki sposób. Firma która nie proponuje zmian własciwie jest nic nie warta, a są takie firmy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolwild Posted December 23, 2015 Share Posted December 23, 2015 (edited) "Firma która nie proponuje zmian właściwie jest nic nie warta, a są takie firmy." Firmą bowiem nie zależy aby sklep działał całościowo. Martwią się tylko o swoje frazy aby znalazły się w top, za które dostaną pieniądze. Jak przestajesz płacić Twoja pozycja zaczyna spadać. Dobrze jest przynajmniej jak wybrane frazy przynoszą jakaś dodatnią korzyść. Z drugiej strony nie dziwie się tym firmą. Namówienie do zmian jest nieraz bardzo trudne a nieraz niemożliwe. Wiąże się to z mnóstwem straconego niezapłaconego czasu na przekonanie klienta na dokonanie zmian. Z trzeciej strony algorytmy Google są optymalizowane tak aby płatne pozycjonowanie nie było opłacalne. Kiedyś wystarczyło pozycjonować jedna frazę aby mieć tysiące wejść. Teraz aby mieć tą samą ilość wejść musisz pozycjonować znacznie większą liczbę fraz. W niektórych przypadkach pozycjonowanie tylko kilku nietrafionych fraz staje się nieopłacalne. Życzę wszystkim zdrowych i spokojnych świąt. Edited December 23, 2015 by karolwild (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts