Aletel Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 Witam, gdy chcę załadować informacje konfiguracyjne w BO wyrzuca mi błąd W witrynie wystąpił błąd podczas pobierania stronyhttp://127.0.0.1/health_and_beauty/admin957hqpwtp/index.php?controller=AdminInformation&token=20ba102fa4856c1b2954f4e1eca32e86. Może być ona wyłączona na potrzeby konserwacji lub nieprawidłowo skonfigurowana. Gdy włączyłem debugowanie pokazało mi: PHP Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in C:\xampp\htdocs\Health_and_Beauty\classes\ConfigurationTest.php on line 224 Sprawdziłem plik i znalazłem linijkę: if ($recursive) { while (($file = readdir($dh)) !== false) { if (is_dir($dir.DIRECTORY_SEPARATOR.$file) && $file != '.' && $file != '..' && $file != '.svn') { <-ta linijka się wysypuje if (!ConfigurationTest::test_dir($relative_dir.DIRECTORY_SEPARATOR.$file, $recursive, $full_report)) { return false; } } } } Do wszystkiego innego w BO mam raczej dostęp, nie sprawdzałem wszystkich opcji, ale na tym się natknąłem że nie czyta. Wrzucałem od nowa wszystkie pliki i stawiałem od nowa cały sklep - bez zmian. Zwiększenie max_ex_time według mnie nie ma sensu, bo po prostu coś blokuje na tej linijce, ale nie wiem co... Gdy importowałem produkty, to skrypt wykonywał się kilka godzin, a i tak nie przerwało pracy, a tutaj po 30 sekundach pada. Wie ktoś może jak to ugryźć? Wersja presty 1.6.1.2. Pozdrawiam, Mariusz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 Zwiększ ten czas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aletel Posted December 18, 2015 Author Share Posted December 18, 2015 Zwiększałem i nic to nie dało... Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 Do ilu zwiększyłeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aletel Posted December 18, 2015 Author Share Posted December 18, 2015 Zwiększyłem do 100 i dalej na tej samej linii kodu zatrzymywało się, pokombinowałem, pomyślałem i stwierdziłem, że jestem idiotą Nie zresetowałem Apache. Gra i buczy jak choremu w piersiach (na razie). Ale zastanawia mnie, dlaczego przy pustym sklepie ładowała się ta podstrona raz na 3-4 próby. A po zaimportowaniu około 500 produktów za chiny ludowe nie chciało załadować... Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 Z prostego powodu jest to jedno zapytanie które sprawdza wszystko dlatego jest to ważne aby maksymalnie zwiększyć czas, gdybyś zaktualizował sklep to zapytanie dodatkowo sprawdza zmienione i brakujące pliki dlatego jest tak bardzo zasobożerne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aletel Posted December 18, 2015 Author Share Posted December 18, 2015 No właśnie zauważyłem na dole strony, gdzie mi pokazało plik zmieniony (od debugowania). Wielkie dzięki za pomoc i spokojnej nocy życzę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts