Jump to content
  • 0

Dodanie Wagi Produktu Przy Cenie

bartes1987

Question

W jaki sposób mogę przy cenach produktu na stronie produktowej oraz na stronie kategorii dodać wagę produktu, której dotyczy cena? Chodzi o sklep z produktami sypkimi na wagę gdzie wszystkie ceny wyświetlane są dla 100g produktu. Efekt ma być taki aby ceny wyświetlały się na zasadzie np. 9,99 zł / 100 g. 

Edited by bartes1987 (see edit history)

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Udało mi się sposobem częściowo rozwiązać ten problem. Mianowicie ustawiam w edycji produktu, na karcie "wysyłka", w polu wagi wartość dla jakiej chcę wyświetlać cenę czyli np. 100 g. W product-list.tpl natomiast po linijkach odpowiedzialnych za wyświetlanie ceny dodałem {$product.weight}. Efekt na froncie jest taki jakiego oczekiwałem z jednym wyjątkiem. Dla dwóch kategorii produktów nie chcę wyświetlać tej wagi. Takim sposobem jak to zrobiłem uzależnić wyświetlania ceny od kategorii nie mogę, zastanawiam się jednak czy mogę uzależnić wyświetlanie {$product.weight} od tego czy produkt ma ustawioną tę wartość na niezerową? Produkt, który nie ma ustawionej wartości wagi domyślnie ma przypisane zero i tak też wyświetla się na froncie. Czy mogę dodać jakąś regułę, która będzie powodować wyświetlanie {$product.weight} tylko jeżeli produkt ma ustawioną tę wartość na niezerową? 

• 0

Tak możesz zrobić ifa sprawdzającego czy jest waga, ale w zakładce cena możesz ustawić cenę jednostkowa netto czyli wpisujesz np. 5 za 100 gramów i efekt na karcie produktu masz ten sam.

Posiadam autorski moduł który pozwala wyświetlić cenę według dowolnej jednostki, posiada 3 pola:

waga produktu,

ilość jednostki,

nazwa jednostki.

Działa na takiej zasadzie że ustalasz wagę produktu np. 800, ilość jednostki 100, nazwę jednostki gram, moduł sam przelicza cenę za 100 gram i wyświetla taką informacje na karcie produktu i w kategorii, np. tak: 40 zł (5 zł za 100 gram).