Gadom Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 Problem dotyczy:Darmowego szablonu od Leo Theme (LEO GAMEGEAR THEME) Menu (IQUITMEGAMENU) aczkolwiek ze zwykłym górnym menu jest to samo Zamieszczam obrazek który pomoże zobrazować mój problem Kolorem zielonym oznaczyłem miejsce, gdzie szablon dopuszcza umiejscowienie menu. (tylko po prawej stronie przy logo) Po wielu godzinach zabawy w panelu z zaczepami nie udało mi się nic osiągnąć. Dla menu IQUIT miałem tak naprawdę dwa zaczepy do wyboru Header i DisplayTop dla zwykłego jeszcze było DisplayNav Kolorem czerwonym oznaczyłem miejsce gdzie chciałbym umieścić menu. (pod logo, nad treściami) Czy istnieje możliwość dodania innych zaczepów. Ewentualnie gdzie szukać w plikach templatki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 Możliwość jak najbardziej istnieje, jeśli szablon w chcianym miejscu posiada hooka to w kontrolerze modułu musisz dopisać jego obsługe, jeśli nie to musisz utworzyć nowy hook i wstawić go w to miejsce, oczywiście obsługę nowego hooka również musisz dopisać. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Gadom Posted December 16, 2015 Author Share Posted December 16, 2015 (edited) Hook istenieje, jak zatem mam dopisać jego obsługę dla modułu. Problem rozwiązany częściowo. Gdy dodałem menu do niższego hooka gdzie jest slider menu zaskoczyło. Z tym że powiedzmy miedzy sliderem, a strefą logo jest fajne miejsce które by pasowało lepiej.Czy jest opcja że jest coś tam skopane bo nic tam się nie wyświetla, ani menu ani inne moduły ? Edited December 16, 2015 by Gadom (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 Ciężko cokolwiek wywnioskować bez możliwości wglądu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 Menu musisz przenieść do wyższego kontenera, ten w którym jest obecnie w zależności od podstrony w której się znajdujesz wyświetla taką zawartość, stąd znikające menu po przejściu na inna stronę. Dodaj sobie hook gdzieś w kontenerze <div class='header-left'> jak najniżej to możliwe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Gadom Posted December 18, 2015 Author Share Posted December 18, 2015 (edited) Z tym jak mówiłem że są 2 wyżej ale nic w nich się nie wyświetla, ani menu ani żaden inny moduł. Zauważyłem że jeden znich nazywa sie TopNavigation ale chyba autor templatki zrobił literówke na TopNaviation z tym że za cholerę nie wiem gdzie tego szukać aby to zmienić i nie wiem czy akurat to jest przyczyną. Po wielu mękach poradziłem sobie. Problem leżał po stronie szablonu. Dzieki za pomoc i wskazówki. Edited December 18, 2015 by Gadom (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Gadom
Problem dotyczy:
Darmowego szablonu od Leo Theme (LEO GAMEGEAR THEME)
Menu (IQUITMEGAMENU) aczkolwiek ze zwykłym górnym menu jest to samo
Zamieszczam obrazek który pomoże zobrazować mój problem
Kolorem zielonym oznaczyłem miejsce, gdzie szablon dopuszcza umiejscowienie menu. (tylko po prawej stronie przy logo)
Po wielu godzinach zabawy w panelu z zaczepami nie udało mi się nic osiągnąć.
Dla menu IQUIT miałem tak naprawdę dwa zaczepy do wyboru Header i DisplayTop dla zwykłego jeszcze było DisplayNav
Kolorem czerwonym oznaczyłem miejsce gdzie chciałbym umieścić menu. (pod logo, nad treściami)
Czy istnieje możliwość dodania innych zaczepów. Ewentualnie gdzie szukać w plikach templatki.
5 answers to this question
Recommended Posts