Jump to content
  • 0

Przemieszczenie Menu

Gadom

Question

Problem dotyczy:
Darmowego szablonu od Leo Theme (LEO GAMEGEAR THEME)

Menu (IQUITMEGAMENU) aczkolwiek ze zwykłym górnym menu jest to samo

Zamieszczam obrazek który pomoże zobrazować mój problem
post-1159043-0-09711000-1450267048_thumb.jpg

Kolorem zielonym oznaczyłem miejsce, gdzie szablon dopuszcza umiejscowienie menu. (tylko po prawej stronie przy logo)

Po wielu godzinach zabawy w panelu z zaczepami nie udało mi się nic osiągnąć.

Dla menu IQUIT miałem tak naprawdę dwa zaczepy do wyboru Header i DisplayTop dla zwykłego jeszcze było DisplayNav

Kolorem czerwonym oznaczyłem miejsce gdzie chciałbym umieścić menu. (pod logo, nad treściami)

Czy istnieje możliwość dodania innych zaczepów. Ewentualnie gdzie szukać w plikach templatki. 

5 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Hook istenieje, jak zatem mam dopisać jego obsługę dla modułu.

Problem rozwiązany częściowo. Gdy dodałem menu do niższego hooka gdzie jest slider menu zaskoczyło.

Z tym że powiedzmy miedzy sliderem, a strefą logo jest fajne miejsce które by pasowało lepiej.
Czy jest opcja że jest coś tam skopane bo nic tam się nie wyświetla, ani menu ani inne moduły ?

Edited by Gadom (see edit history)

• 0

Menu musisz przenieść do wyższego kontenera, ten w którym jest obecnie w zależności od podstrony w której się znajdujesz wyświetla taką zawartość, stąd znikające menu po przejściu na inna stronę. Dodaj sobie hook gdzieś w kontenerze <div class='header-left'> jak najniżej to możliwe.

• 0

Z tym jak mówiłem że są 2 wyżej ale nic w nich się nie wyświetla, ani menu ani żaden inny moduł. Zauważyłem że jeden znich nazywa sie TopNavigation ale chyba autor templatki zrobił literówke na TopNaviation z tym że za cholerę nie wiem gdzie tego szukać aby to zmienić i nie wiem czy akurat to jest przyczyną.

Po wielu mękach poradziłem sobie. Problem leżał po stronie szablonu. Dzieki za pomoc i wskazówki.

Edited by Gadom (see edit history)