Remigiusz Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 (edited) Witam, Mam mały problem dotyczący kosztów wysyłki w moim sklepie. Ponieważ jeśli w koszyku są 2 produkty to koszty są razy dwa 3szt x 3x dostawa itd. Wie ktoś jak to można zmienić aby przy różnej ilości była ta sama cena wysyłki? Dzięki z góry za pomoc Edited December 11, 2015 by Remigiusz (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Remigiusz Posted December 12, 2015 Author Share Posted December 12, 2015 Nikt nie pomoże? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted December 12, 2015 Share Posted December 12, 2015 Nie napisałeś jak masz ustawione naliczanie kosztów przesyłki, praktycznie zero informacji na temat konfiguracji tak w przewoźnikach jak i w konkretnych produktach więc jak ktoś ma ci pomóc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Remigiusz Posted December 12, 2015 Author Share Posted December 12, 2015 Ogólnie mam 3 typy odbioru -osobisty, -wpłata na konto, -za pobraniem. W każdym z produktów nie ustawiałem żadnej wagi bo uznałem że do niczego mi to się nie przyda (może błąd). W preferencjach mam ustawione: dodaj koszt dostawy- tak, bez podatku bo chce mieć stałą cenę 20 zł, rozmiar, waga dostępność wszystko ustawione na 0. W produktach: waga oraz wymiary ustawione na 0, dodatkowe koszty dostawy: tutaj mam wpisane właśnie te 20 zł. Jeśli potrzeba jakiś jeszcze informacji to podam. Nie podawałem wcześniej bo myślałem, że może można jakoś w kodzie zmienić aby koszty wysyłki były jednakowe przy wyborze rodzaju dostarczenia przesyłki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted December 12, 2015 Share Posted December 12, 2015 I sam sobie odpowiedziałeś: ... dodatkowe koszty dostawy: tutaj mam wpisane właśnie te 20 zł. Jest to dodatkowy koszt dla każdego produktu, więc liczony na zasadzie 20 zł X liczba produktów. Ustaw to na zero a w przewoźnikach daj sobie naliczanie według wagi lub kwoty i ustaw zakres np od 0 - 99999 i kwotę 20 zł, wtedy zawsze będzie 20 zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Remigiusz Posted December 12, 2015 Author Share Posted December 12, 2015 Czyli tutaj przy europie mam wpisać koszt dostawy np 20zł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted December 12, 2015 Share Posted December 12, 2015 Tak a w produktach wyłączyć jakiekolwiek dodatkowe koszty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Remigiusz
Witam,
Mam mały problem dotyczący kosztów wysyłki w moim sklepie.
Ponieważ jeśli w koszyku są 2 produkty to koszty są razy dwa 3szt x 3x dostawa itd.
Wie ktoś jak to można zmienić aby przy różnej ilości była ta sama cena wysyłki?
Dzięki z góry za pomoc
Edited by Remigiusz (see edit history)Link to comment
6 answers to this question
Recommended Posts