ftugrul Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Merhaba, Arkadaşlar, PrestaShop'un Resmi bir Türkçe çeviri ekibi bulunuyor. PrestaShop geliştiricilerinin de dahil olduğu, tüm diller için çeviri merkezi olarak kullanılan " Crowdin " adında bir sistem var. Crowdin'in bir web arayüzü var, biz de bu arayüzü kullanarak PrestaShop yazılımındaki tüm ifadeleri Türkçe'ye ç eviriyoruz: https://crowdin.com/project/prestashop-official Şu an güncel sürümün Türkçe çevirileri %91 oranında tamamlanmış durumda, ancak bu çeviriler henüz PrestaShop yazılımında yer almıyor. Çevirilerin yazılıma eklenebilmesi için, redaksiyon (çevirilerin gözden geçirilmesi, "proofreading") işleminin yapılması gerekiyor. Çeviriler, ancak redaksiyon ("proofreading") işlemden geçtikten sonra PrestaShop yazılımına ekleniyor. Bu sebeple, eğer güncel sürümle uyumlu Türkçe çevirilerin bir sonraki sürümde yer almasını istiyorsak, bu redaksiyon işinin yapılması gerekli. Gelelim bu işlerin nasıl yapılması gerektiğine: Çeviri ile redaksiyon işleri sadece gönüllüler tarafından yapılıyor. Dileyen herkes, çeviri ekibine katılarak hemen çeviri yapmaya başlayabilir. Bunun için yukarıda verdiğim bağlantıyı kullanarak Crowdin'e kaydolabilirsiniz. "Readaksiyon" işi ise; çevirilerin doğru yapılıp yapılmadığının kontrol edilmesi, eğer doğru değilse düzeltilmesi olarak özetlenebilir. Bu işi ayrıntılara önem veren, yabancı dil bilgisi iyi olan arkadaşların daha rahat yapabileceğini düşünüyoruz. Bu sebeple, aşağıdaki yönergelere uygun çevirileri bulunan arkadaşların redaktörlük başvurularına öncelik verilecektir: https://crowdin.com/project/prestashop-official/discussions/210 Sizi de çeviri/redaksiyon ekibimizde görmek istiyoruz! İyi çalışmalar Tuğrul 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted June 16, 2016 Share Posted June 16, 2016 Arkadaşın paylaştığı dil çeviri sayfasında yönetici olan arkadaşın biri sebebi anlaşılmayan bir şekilde tüm çeviri dosyalarını silmiş ve bozmuştum, prestashop dil dosyası sayfasında Türkçe çeviri oranı %0 olarak görünmektedir, bu sebep ile direk dil yükleme işlemi ile prestashop e-ticaret yazılımı Türkçeleşmemektedir. Aşağıda paylaştığımız dil dosyası sürekli güncellenecek tir. Manüel dil dosyası yükleme 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
oguzhankocakli Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 Merhaba, Themeforestten aldığım ücretli bir temayı kullanmaktayım. Yolladığınız tr dil dosyasını indirdim ve bahsettiğiniz şekilde yükledim ancak sitenin front end yüzünde bir değişiklik olmadı. Temanın özel alanları dışındaki genel alanları çevirmek içinde tek tek manuel mi yapmam gerekli bu işlemi ? Arkadaşın paylaştığı dil çeviri sayfasında yönetici olan arkadaşın biri sebebi anlaşılmayan bir şekilde tüm çeviri dosyalarını silmiş ve bozmuştum, prestashop dil dosyası sayfasında Türkçe çeviri oranı %0 olarak görünmektedir, bu sebep ile direk dil yükleme işlemi ile prestashop e-ticaret yazılımı Türkçeleşmemektedir. Aşağıda paylaştığımız dil dosyası sürekli güncellenecek tir. Manüel dil dosyası yükleme Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 Satın aldığınız şablonu çevirmez, prestashop dil dosyasıdır. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayridumanli Posted August 19, 2016 Share Posted August 19, 2016 tr.gzip dosyasını indirdim, import etmeye çalıştığım zaman hata veriyor; 2 errors 1. Validation failed for: translations/tr/fields.php 2. Validation failed for: mails/tr/lang.php Çözümü varmıdır? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hobigram Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 ben indirdim ve yükledim. Düzgün bir şekilde çalışıyor. Emeği geçenlerin ellerine sağlık. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 tr.gzip dosyasını indirdim, import etmeye çalıştığım zaman hata veriyor; 2 errors 1. Validation failed for: translations/tr/fields.php 2. Validation failed for: mails/tr/lang.php Çözümü varmıdır? Klasör yazma izinlerinde sorun olabilir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MustafaTuran Posted April 9, 2020 Share Posted April 9, 2020 Merhaba. Crowdin üyeliğim vardı. Wordpress ve Magento için gönüllü olarak çeviri yapmıştım. PrestaShop için de başvurdum. Bilgilendirme için teşekkür ederim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
izzetsaat Posted May 14, 2020 Share Posted May 14, 2020 Çeviriye katıldım yaklaşık 5 gün oldu eksik kalan tüm bölümleri Türkçeleştirdim. Konrol edilip 1.7.7 dosyasına ekleneceği söylendi. Bilginize.. 😉😎 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AltanOzkan Posted May 21, 2022 Share Posted May 21, 2022 Çevirileri crowdin üzerinden indirip import etmemizin bir ihtimali yok mu acaba? Yıllardır aslında çevrilen ama bir türlü çevrilmemiş gibi ısrarla ingilizcesini gösteren sorunlu bir sistem kullanıyor prestashop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts