Kargulo Posted December 8, 2015 Share Posted December 8, 2015 Chciałbym się dopytać jak to jest z tym filtrem cenowym . nie wiem jak to ustawić aby wyszukiwało ceny brutto , bo jak na razie to sortuje po cenach netto a nie o to chyba chodzi klientowi detalicznemu. czy ktoś ma jakieś rozwiązanie na to ? z góry dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzysiek_web Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Blok filtrów nawigacyjnych przecież tam jest ustawienie sortowania po cenach brutto jak dobrze pamiętam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Kargulo Posted December 11, 2015 Author Share Posted December 11, 2015 jezelin pisze o opcji "Uwzględniaj podatek w filtrze ceny" w filtrze nawigacyjnym to u mnie z jakiegos powodu nie działa , za każdym razem wyszukuje po netto Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzysiek_web Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 Ceny dla klientów pokazywane są jako brutto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Kargulo Posted December 21, 2015 Author Share Posted December 21, 2015 tak , ceny przy kazdym artukule są w brutto a tylko ten suwak cenowy w filtrach , działa w netto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 limonides Posted January 13, 2017 Share Posted January 13, 2017 Mam ten sam problem w presta 1.6.1.10 Ktoś ma rozwiązanie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzysiek_web Posted January 22, 2017 Share Posted January 22, 2017 Hmm w swoim demie właśnie sprawdzałem tą funkcję i faktycznie działała po cenach netto ale wystarczyło zaznaczyć w konfiguracji aby uwzględniał podatek + odbudowanie całego indeksu i całość działa już prawidłowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Kargulo
Chciałbym się dopytać jak to jest z tym filtrem cenowym . nie wiem jak to ustawić aby wyszukiwało ceny brutto , bo jak na razie to sortuje po cenach netto a nie o to chyba chodzi klientowi detalicznemu.
czy ktoś ma jakieś rozwiązanie na to ?
z góry dzieki
6 answers to this question
Recommended Posts