Nowson Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 (edited) Witam!Od niedawna używam PS 1.6.1.3 i mam pewien problem z przeniesieniem Całej strony na inny serwer,jak narazie to w Testach na Xamppie, ale w niedalekiej przyszłości będziemy zmieniać dostawce hostingu.Mianowicie wszystko robiłem według 2 już rozpoczętych tematów: - https://www.prestashop.com/forums/topic/335184-przenoszenie-bazy-danych/ - http://prestashopforum.pl/index.php?topic=6736.0 Lecz po zmianie Domeny w Bazie Danych w tabeli "ps_shop_url,zmianie bazy danych w /config/settings.inc.php Usunięciu Cache i pozostawienie tylko index.php w /cache i usunięciu pliku .htaccess nadal występuje problem z "Ta strona internetowa zawiera pętlę przekierowań" a w Linku do Panelu PS jest tylko "Tryb Tekstowy" Miał ktoś już może podobny problem lub zna na niego rozwiązania?Pozdrawiam Edited December 3, 2015 by Nowson (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 A tryb debugowania pokazuje jakieś błędy? Przenosisz z xampaa na xampaa czy na jakiś hosting? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nowson Posted December 3, 2015 Author Share Posted December 3, 2015 Z nazwa.pl do Xamppa, Tryb debugowania używam po raz pierwszy,już włączyłem ale na stronie głównej nadal to samo, również w Panelu Admina PSa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 Pętla przekierowań to zazwyczaj błąd związany z domeną, po wywaleniu htaccess wyłączyłeś i włączyłeś ponownie przyjazne linki? Jakie masz w panelu ustawienia domeny w zakładce seo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nowson Posted December 3, 2015 Author Share Posted December 3, 2015 W jaki sposób wyłączyć przyjazne linki? Jeżeli chodzi o Dane URL i SEO to wyskakuje mi że nie znaleziono obiektu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 Czyli po włączeniu trybu debugowania nie wyświetlają ci sie dodatkowe komunikaty? W tabeli ps_shop_url co wpisałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nowson Posted December 3, 2015 Author Share Posted December 3, 2015 próbowałem i z localhost i localhost/kopia(katalog z prestą) i ip mojego komputera i z katalogiem,naprawde wiele opcji Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 A tak dokładnie to co wpisałeś w te tabele? I w jakim katalogu jest sklep na lokalu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nowson Posted December 3, 2015 Author Share Posted December 3, 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 No to nie dziwne że nie działa. domain: localhost domain_ssl: localhost physical_url: /kopia/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nowson Posted December 3, 2015 Author Share Posted December 3, 2015 Dzięki Wielkie,wszystko działa teraz w 100% Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts