Jump to content
  • 0

Ustawienie Wysyłki Waga Jako Ilość Sztuk W Paczce Nie Wystarcza

Madrei

Question

Witam wszystkich,

Na wstępie chcę zaznaczyć że forum bardzo mi pomogło przez wykopane tematy.

Na forum jest bardzo dużo takich tematów ale ze swoim problemem jeszcze nie znalazłem.

Do rzeczy, mam bardzo fajnie ustawioną przesyłkę wagową tych krzeseł wchodzi 6 sztuk tych 2 cycuś glancuś :)

Problem mam w tym że jeżeli ktoś zamówi 2 krzesełka o wadze 1,5 każde i dokupi do tego krzesło które waży 1,2 to wrzuca mi to do jednej paczki :) Przedział wagowy paczki to 6 kg.

I tu jest problem te krzesełka nie wejdą do tej paczki bo niema takiej możliwości :) Choćby weszło to któreś ucierpi.

Próbowałem zrobić osobnych kurierów do poszczególnych krzesełek. np DHL do 4 w paczce; DHL do 6 w paczce;

ale i tutaj system poległ czasami liczy dobrze a czasami wychodzi kosmos ( 8 krzeseł pakowanych po 4 sztuki i 10 pakowanych po 5, wychodzi 20X a powinno być 12X). Jak by to wyszło to bym się nawet poświęcił i zrobił 60 różnych kurierów do moich produktów.

Pytanie znacie jakieś rozwiązanie do tego problemu. Mi na myśl przychodzi zmiana sumowania w tym kodzie.

tj. aby w przesyłce sumować tylko krzesła danego rodzaju ale o różnych kolorach, a inne rodzaje krzeseł z ich kolorami sumować oddzielnie. I na końcu sumować sumy wysyłek :) musiała by być classa do każdego krzesełka zawierająca w sobie alternatywne kolory i tak jak wspomniałem liczone musiała by być wysyłka do każdej klasy osobno, następnie suma sum być wyświetlana.

Gdzie jest kod odpowiedzialny za to w PS 1.6.1.2 bo jestem w tym nowy :)

Prosił bym o pomoc rozwiązaniem na pewno się podzielę czy to w formie modułu albo pliku do podmiany :)

Jeśli jest jakieś łatwiejsze rozwiązanie proszę o przedstawienie go :)

0 answers to this question

Recommended Posts

There have been no answers to this question yet