bols86 Posted December 2, 2015 Share Posted December 2, 2015 Siema Wszystkim!, pomóżcie mi proszę w kwestii położenia modułu sprzedaży łączonej (cross selling). Moduł został włączony, działa poprawnie ale podpowiada dopiero przy wejściu w przedmiot, chciałbym aby ta funkcjonalność była już możliwa w podglądzie koszyka, lub szybkim widoku - jest to możliwe?. Przy przemieszczaniu modułu mam ograniczone pole manewru nie wiedzieć czemu, instalacja jest świeża. Dzięki z góry za pomoc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ListwySamochodowe.pl Posted December 2, 2015 Share Posted December 2, 2015 W koszyku działa bez żadnych przeróbek, tzn. jak ktoś doda coś do koszyka to proponuje inne produkty, które były razem z tym zamawiane. Zarówno na stronie koszyka jak i w momencie dodawania do koszyka. Nic nie musiałem przerabiać, żeby tak działało (chyba, że źle zrozumiałem co chcesz osiągnąć). Link to comment Share on other sites More sharing options...
bols86 Posted December 2, 2015 Author Share Posted December 2, 2015 Dokładnie o taki efekt mi chodzi, nie wiem może coś źle zrobiłem. Byłem u Ciebie na stronie i właśnie o taki efekt mi chodzi, dodanie produktu do koszyka i od razu podpowiedź o innych produktach - rewelacja. Czy sam moduł sprzedaży łączonej jest wystarczający do działania?. http://webinet.pl/sklep/ Może ja źle konfiguruję te produkty, ale z tego co wiem to wystarczy tylko wejść w dany towar i kliknąć na zakładkę powiązania i to wszystko prawda?. Może problem polega na tym że sklep jest w fazie budowy a dane on zbiera z rzeczywistych zakupów?. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ListwySamochodowe.pl Posted December 2, 2015 Share Posted December 2, 2015 Dokładnie - dane są zbierane na podstawie wcześniejszych zakupów. Czyli aby moduł podpowiedział produkt, to wcześniej ktoś musi zamówić min. 2 różne produkty w jednym zamówieniu i dopiero wtedy kolejny jest podpowiadany przy dodaniu jednego z nich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bols86 Posted December 2, 2015 Author Share Posted December 2, 2015 OK, dzięki wielkie za pomoc! - póki co to zrobiłem 3 zamówienia i nie podpowiada przy kolejnych, może potrzebuje czasu cholera wie . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts