grennet Posted December 2, 2015 Share Posted December 2, 2015 Witam.Mam pytanie jak zrobic aby użytkownik z Polski widział tylko język Polski i walutę w złotych, a użytkownik np. z anglii widział funta, euro i dolar, ale nie mógł zobaczyć cen w złotych.Poprostu ceny musza wyć inne od polskich, tzn. zawyżone.A tak na skruty :Domyślnym językiem po wejściu na stronę będzie język angielski, polski dopiero po kliknięciu.Domyślną walutą w anglojęzycznej stronie będzie dolar, opcją euro , brak złotegoJedyną dostępną walutą w polskiej wersji pln. Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted December 2, 2015 Share Posted December 2, 2015 (edited) mysle, ze tutaj raczej sprawdzi sie multistore z odpowiednimi ustawieniami i dzielonym magazynem itp, tym bardziej, ze chcesz ten polski miec dopeiro po klieknieciu (tutaj przekierowanie np. na subdomene pl.sklep.com) Edited December 2, 2015 by design4VIP (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
grennet Posted December 2, 2015 Author Share Posted December 2, 2015 Hmm. Dobry pomysł, ale domena musi zostać jedna, i tutaj jest problem, myslałem o lokalizacji, ale to wystarczy przeglądarka i wtedy działa, język domyślny, ale te ceny ? Nie mam pomysłu, może jakis moduł ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted December 2, 2015 Share Posted December 2, 2015 modul w tym wypadku roznalby sie zmiana polowy silnika... raz, musialbys w karcie produktu miec kolejna cene dla PL netto/brutto - ta musiala by sie wpisywac osobno w tabeli ps_produkt no i tutaj zaczynaja sie schody. wszedzie w silniku, gdzie odczytywane sa ceny z tej tabeli musialbys wprowadzic zaleznosc od kraju wejscia (lokacji). tepretycznie zostajesz przy tej samej domenie sklep.com, tylko dla PL mialbys subdomene pl.sklep.com. nie wiem gdzie tutaj jest kruczek , ze musza byc takie same, ale jezeli chodzi o pozycjonowanie to nakazdy kraj musialbyspozycjonowac sie i tak z osobna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts