MateuszGrz Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 Witam, mam pewien problem, otóż chciałbym skonfigurować sposób płatności i dostawy. Całość ma wyglądać tak: klienci spoza UE mają mieć dostęp do zakupów ALE jedynie jeśli ich zakupy przekroczą 1000 euro, do tego naliczana będzie stała opłata w wysokości 40 euro, która będzie dodawana do wcześniej zdefiniowanego cennika sposobu dostawy kuriera.Macie jakieś pomysły jak to ugryźć? Myślałem nad dodaniem specjalnego zone'a krajów nonEU i ustawić dla nich opcje dostawy dodając 40 euro do każdego i zmodyfikować plik order.tpl dodając {if krajspozaUE} cena (+ zawiera 40 euro za coś tam){/if} co do ustawienia progu od 1000 euro do xxx to nie wiemByłbym wdzięczny za pomocPozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 to ustaw sobie zakres przewoznika dla tej strefy "od 1000 euro do xxx" i wylacz poza zakresem. w tluamczeniach zamiast "brak dostawcy dla twojego rejonu - czy jakto tam wysweitla dla braku przewzonika - wrzuc "musisz zrobic zakupy za min 1000, a jak nie to wypad" Link to comment Share on other sites More sharing options...
MateuszGrz Posted December 2, 2015 Author Share Posted December 2, 2015 już myślałem nad tym rozwiązaniem , ale zakupy muszą być od 1000 euro i bez górnej wartości. Musi być także spełniony warunek czyli te 1000 euro żeby odblokowały się normalne opcje transportu + 40 euro czegoś tam. Z tego co mówisz to da się zrobić transport od 1000 euro ale podając do tego warunki czyli od 1000 euro do 1200 euro - koszt transportu = xxx euro + 40 euro Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted December 2, 2015 Share Posted December 2, 2015 inaczej, tworzysz sobie osobna platnosc z zakresem 1000 do 1000000000000000 (no, zycze ci tego, ale za taka kwote to raczej nikt przezinternet zakupow nie robi) i ja podpinasz pod strefe. i tylko ja. dla niej dajesz koszty: koszt dla normalnej uslugi+40Euro Link to comment Share on other sites More sharing options...
MateuszGrz Posted December 7, 2015 Author Share Posted December 7, 2015 Dzięki za odpowiedź . Jeszcze mam 1 pytanie. Jak mogę odwołać się do lokalizacji kupującego w pliku z .tpl? Chodzi mi o przypisanie wiadomości bazującej na kraju pochodzenia danego kupującego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 nie do konca rozumiem... z pliku .tpl za wiele nie wyciagniesz, tam raczej wysyla sie dane przez kontroler.... i w pliku .tpl sie go odczytuje. to tylko plik szablonu, taki, swojego rodzaju prosty pliczek HTML. a jezeli przez kontroler skierujesz do niego zmienne, w tym np. zmienne $customer w tym $customer->address[country] to mozesz ja pozniej odczytac. ale jako tako nic nie wyciagniesz z niego, zeby cos uzyc... no chyba, ze przekazesz ta zmienna przez jakis skrypt, ale po co. ogolnie za wiadomosci, ich wysylke (a to tez pytanie ,ktora wiadomsoc?) odpowiada kontroler PaymentModule.php i to z niego do wiadomsoci email (ich szablonow) wysylane sa poszczegolne zmienne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MateuszGrz Posted December 9, 2015 Author Share Posted December 9, 2015 Wymyśliłem sobie, żeby do strefy non-europe dodawać już w opcjach wysyłki ustaloną wcześniej przez klienta . Ta opcja będzie jako jedyna dostępna w opcjach dowozu, także w pliku .tpl w miejscu gdzie jest opcja wysyłki mam zamiar zrobić coś takiego: if kraj spoza europy to: dopisz tekst: "+jakaś tam kwota za wysyłkę poza europę" else nie wyświetlaj nic.Pytanie z innej beczki bo niechce otwierać nowego tematu: Potrzebuje link po dokonaniu zakupu żeby go podpiąć pod analyticsa i adwordsa. Jak go mogę otrzymać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts