ari100teles Posted March 23, 2010 Share Posted March 23, 2010 Zdravím Vás priatelia,potreboval by som poradiť, keďže v programovaní som úplný začiatočník.Celý e-shop mám hotový, chýba mi len jedna vec, s ktorou si neviem dať rady.Potrebujem napísať pár riadkov a to nasledovne:ak je objednaný produkt z id_category 8, tak privolaj produkt s id 167.Čiže ak si zákazník objedná produkt z id kategórie 8, dostane k tomu produkt s id 167 zadarmo.Potrebujem to do faktúry.Som skúšal niečo sám, no neviem ako ďalej.Dostal som sa asi semif(self::$order->id_category == 8)čiže porovná, či je produkt z kategórie 8. Je to správne?A ak je produkt z kategórie 8, ako privolám produkt s id 167, aby sa mi zobrazil vo faktúre?Za odpoveď vopred Ďakujem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted March 23, 2010 Share Posted March 23, 2010 http://www.prestastore.com/front-office-features/442-gift-on-order.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
ari100teles Posted March 23, 2010 Author Share Posted March 23, 2010 160 eur?trochu prehnaná suma.Stačí mi, ak sa "produkt zdarma" zobrazí len vo faktúre.Predpokladám, že sa to dá riešiť vložením niekoľkých riadkov do PDF.phpČiže porovná, či je objednaný produkt z kategórie id 8, ak je, zobrazí vo faktúre produkt s id 167.Prosím poraďte.Ďakujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
ari100teles Posted March 24, 2010 Author Share Posted March 24, 2010 Takže nakoniec som to riešil cez attributes and groups.A netreba nič doprogramovávať. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aramon Posted March 24, 2010 Share Posted March 24, 2010 hele hele, prosím tě, nakopni mně správným směrem...nějak mi to nedochází, jak že jsi to vyřešil Link to comment Share on other sites More sharing options...
ari100teles Posted March 24, 2010 Author Share Posted March 24, 2010 takže v "attributes and groups" som vytvoril skupinu "Zdarma" a do tejto skupiny som dal ako vlastnosti produkty, ktoré dávam zdarma. Potom katalog...vyber produkt...kombinácie... a tam vyberieš skupinu a vlastnosť...Skupina bude "Zdarma" a vlastnosť bude ten produkt, čo dávaš zdarma. A zobrazí ti to pri produkte (síce bez obrázku, ale čo už), v košíku a aj vo faktúre. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fastarrow Posted May 28, 2012 Share Posted May 28, 2012 Nechci zakládat znovu toto téma, ale uběhly další dva roky od posledního řešení, dá se to nějak vyřešit bez toho aniž bych kupoval modul, aby ke každé objednávce přibylo do košíku kolostrum zdarma? Řešení výše uvedené, asi nebude automatické ne? Nebo nějak zapojit do toho virtuálni produkt, kdy si stáhne voucher, ale ten by mi zase musel preposlat. Ale jak to udelat, aby se voucher automaticky s kazdou objednávkou pridal do kosiku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted May 29, 2012 Share Posted May 29, 2012 Já myslím, že ari100teles to popsal pěkně. Nejde o nic jiného než, že má u produktů definovanou vlastnost obsahující název "produktu" zdarma. On to není produkt, ale jen text, který si zobrazí na faktuře a dosáhne tak požadovaného výsledku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fastarrow Posted May 29, 2012 Share Posted May 29, 2012 Ok. Ale jestli to chápu dobře, tak produkt se sám nepřidá do objednávky. Zákazník musí vzít například v mém případě kolostrum a tam vybrat, že je zdarma. Říkám to dobře? Jinak jak jsme se bavili o té registraci, tak výrobce vydal nové pravidlo a bude to fungovat jinak, takže už nebudu řešit speciální registraci... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted May 29, 2012 Share Posted May 29, 2012 Ok. Ale jestli to chápu dobře, tak produkt se sám nepřidá do objednávky. Zákazník musí vzít například v mém případě kolostrum a tam vybrat, že je zdarma. Říkám to dobře? Ne. Žádný zdarma produkt se sám ani ručně do košíku ani objednávky nepřidává. Je to jen text, vlastnost u produktu, který se zobrazí na faktuře. Nic víc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fastarrow Posted May 30, 2012 Share Posted May 30, 2012 Tak jsem to udělal podle ari100tela. Super diky. Jen ještě dotaz - dá se nějak limitovat, aby si zákazník nemohl koupit více jak 1ks tohoto zboží? Je tam položka min. počet ks. a já bych potřeboval limitovat max. Diky Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts