brando007 Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 Witam, Szukam sposobu na usunięcie domyślnego sposobu dostawy w Prestashop 1.5 Mam włączoną opcję szybkich zakupów - na jednej stronie mam możliwość zalogowania się, wyboru sposobu dostawy i następnie płatności. Chciałbym zlikwidować domyślny sposób dostawy tj. tak, aby wymusić na użytkowniku zaznaczenie sposobu dostawy. Aktualnie zaznacza się domyślny sposób dostawy (radio box), a chciałbym, żeby na początku nie było nic zaznaczone, a gdy użytkownik nie zaznaczy to ma wyrzucić błąd. Na razie zrobiłem, że nic nie jest zaznaczone, czyli zakomentowałem w pliku order-opc.tpl (około 135 linijka): ... <input class="delivery_option_radio" type="radio" name="delivery_option[{$id_address}]" onchange="{if $opc}updateCarrierSelectionAndGift();{else}updateExtraCarrier('{$key}', {$id_address});{/if}" id="delivery_option_{$id_address}_{$option@index}" value="{$key}" {*if isset($delivery_option[$id_address]) && $delivery_option[$id_address] == $key}checked="checked"{/if*} /> ... Teraz to wygląda tak, że nic nie jest zaznaczone, ale jak zaznaczę to automatycznie się odznacza ... Szukałem też rozwiązania w js, ale nie znalazłem nic ciekawego. Ktoś pomoże? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts