Otóż chciałbym wyzerować wszystkie id'ki w mojej bazie danych, ze względu na to iż nie znalazłem żadnego tematu odnośnie mojego problemu proszę o pomoc.
- id faktury (o ile jest to generowane w bazie danych)
- id producentów
- id dostawców
Jeszcze takie jedno małe pytanie endriu107 w jednym temacie napisał odnośnie wyzerowania Id'kow, cytuję:
Za to odpowiada auto increment w bazie danych. I teraz powiem że wyzerowanie auto increment spowoduje naliczanie id produktów od nowa jednak spowoduje to również pewne błędy. W historii zamówień klienci będą widzieć nie produkty które kupili a nowe produkty których id będzie takie samo jak starych produktów.
Jak wykonać wyzerowanie wszystkich tabel? oraz czy to nie uszkodzi systemu sklepu tzn. nie usunie np. statusów zamówień lub sklepów? Ponieważ te informacje muszą gdzieś być przechowywane...
Question
sieczken
Witam,
Otóż chciałbym wyzerować wszystkie id'ki w mojej bazie danych, ze względu na to iż nie znalazłem żadnego tematu odnośnie mojego problemu proszę o pomoc.
Mam część tabel w których zawarte są ID:
Proszę o podanie mi tabel które przechowują:
- id kontakty sklepu
- id faktury (o ile jest to generowane w bazie danych)
- id producentów
- id dostawców
Jeszcze takie jedno małe pytanie endriu107 w jednym temacie napisał odnośnie wyzerowania Id'kow, cytuję:
Jak wykonać wyzerowanie wszystkich tabel? oraz czy to nie uszkodzi systemu sklepu tzn. nie usunie np. statusów zamówień lub sklepów? Ponieważ te informacje muszą gdzieś być przechowywane...
Pozdrawiam.
Edited by sieczken (see edit history)Link to comment
4 answers to this question
Recommended Posts