c64girl Posted November 15, 2015 Share Posted November 15, 2015 PS: PrestaShop™ 1.6.0.11 Problem polega na zamówieniach przy ich kończeniu (etap) czyli wybór płatności przy kliknięciu np PayU albo Przelewy24 strona muli wczytuje nie wiadomo co i klienci czasami wciskają guzik z 10 razy co powoduje przeniesienie ich do strony głównej z napisem "Twój koszyk jest pusty" A w zamówieniu nie pojawia się co zamówili ani status. Tam gdzie status w aminie w zamówieniach mam znak "--" dwie poziome kreski. Email do klienta jak i do mnie nie przychodzi. Czasami dzieje się tak że klientowi udało się zrobić zamówienie zapłacić przez przelewy 24 ale email też np do niego nie doszedł ani do mnie o zakupie. Teraz pytanie czy to sklep jest jakiś źle skonfigurowany czy serwer "nazwa.pl active" ma takie limity ze to wszystko sssie ? Proszę o pomoc. Może ktoś już spotkał się z tym problemem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
c64girl Posted November 16, 2015 Author Share Posted November 16, 2015 Ktokolwiek pomoże ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agnieszka1983 Posted June 8, 2016 Share Posted June 8, 2016 PS: PrestaShop™ 1.6.0.11 Problem polega na zamówieniach przy ich kończeniu (etap) czyli wybór płatności przy kliknięciu np PayU albo Przelewy24 strona muli wczytuje nie wiadomo co i klienci czasami wciskają guzik z 10 razy co powoduje przeniesienie ich do strony głównej z napisem "Twój koszyk jest pusty" A w zamówieniu nie pojawia się co zamówili ani status. Tam gdzie status w aminie w zamówieniach mam znak "--" dwie poziome kreski. Email do klienta jak i do mnie nie przychodzi. Czasami dzieje się tak że klientowi udało się zrobić zamówienie zapłacić przez przelewy 24 ale email też np do niego nie doszedł ani do mnie o zakupie. Teraz pytanie czy to sklep jest jakiś źle skonfigurowany czy serwer "nazwa.pl active" ma takie limity ze to wszystko sssie ? Proszę o pomoc. Może ktoś już spotkał się z tym problemem. Warto byłoby sprawdzić logi na serwerze. Ja miałam trochę inny problem i w logach otrzymywałam błąd 403 podczas próby płatności, nie generowało się zamówienie. Pomogło jak zmieniłam (choć nie wiem czy to dobre rozwiązanie, ale działa) : Preferencje->Dane URL i SEO ->Wyłącz moduł Apache's mod_security (TAK) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slawiszo Posted June 27, 2016 Share Posted June 27, 2016 Generalnie nazwa.pl i home.pl z tego co pamiętam średnio za Prestashop przepadają.Z modułem PayU też czasem miałem problem, często pomagało wyłączenie i wyczyszczenie pamięci podręcznej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts