ispinoze Posted November 15, 2015 Share Posted November 15, 2015 (edited) Merhaba, CSV import işlemi sırasında bu hatayı alıyorum. Düzeltmek için config.inc.php dosyasındaki setlocale(LC_CTYPE, $locale.’.UTF-8′, $locale.’.utf8′); satırını yorum haline getirdim. Ancak hata devam ediyor ? Başka bir çözüm daha var mı ? Ayrıca bu durum sadece sunucu da oluyor. ps versiyon 1.6.1.1 sunucu ubuntu Teşekkürler. Edited November 15, 2015 by ispinoze (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted November 15, 2015 Share Posted November 15, 2015 extra modül ile çözebilirsiniz...bu işlem için bir çok ücretli modül vardır... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ispinoze Posted November 15, 2015 Author Share Posted November 15, 2015 Bence kendi import modülü iş görüyor.Bu hata sunucu kaynaklı bir durum sanırım. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted November 15, 2015 Share Posted November 15, 2015 Türkçe karakterlerden dolayı Windows sunucu kullanmalısınız...Fakat bu seferde prestashop ta performans düşümü olur.... Veya csv dosyasını düzenleme yapmasanız bile microsoft office ile açmadan OpenOffice açarak düzenlemeyi yapıp sisteme öyle yükleyin... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ispinoze Posted November 15, 2015 Author Share Posted November 15, 2015 Türkçe karakterlerden dolayı Windows sunucu kullanmalısınız...Fakat bu seferde prestashop ta performans düşümü olur.... Veya csv dosyasını düzenleme yapmasanız bile microsoft office ile açmadan OpenOffice açarak düzenlemeyi yapıp sisteme öyle yükleyin... Şahin Bey yorum için teşekkürler. Sunucuyu formatlayıp tekrar bakacağız. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
safa Posted November 15, 2015 Share Posted November 15, 2015 CSV dosyasının encodnglerinide değiştirerek deneme yapoabilirsin ben notepad ile format değiştirip yapmıştım en son. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ispinoze Posted November 15, 2015 Author Share Posted November 15, 2015 CSV dosyasının encodnglerinide değiştirerek deneme yapoabilirsin ben notepad ile format değiştirip yapmıştım en son. Safa Bey yanıt için teşekkürler. Deneyeyim haberdar ederim. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEG Venture Posted November 15, 2015 Share Posted November 15, 2015 Smarty_Internal_SmartyTemplateCompiler class'ın bulunamadığına dair mesaj alıyorsunuz. Override'ları disable yaparak tekrar dener misiniz? Belki mevcut override'lardan biri, ilgili class'ın bulunduğu dosyayı eziyordur. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ispinoze Posted November 15, 2015 Author Share Posted November 15, 2015 Smarty_Internal_SmartyTemplateCompiler class'ın bulunamadığına dair mesaj alıyorsunuz. Override'ları disable yaparak tekrar dener misiniz? Belki mevcut override'lardan biri, ilgili class'ın bulunduğu dosyayı eziyordur. Yanıt için teşekkürler . Override ları nasıl disable edebilirim ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ispinoze Posted November 15, 2015 Author Share Posted November 15, 2015 Smarty_Internal_SmartyTemplateCompiler class'ın bulunamadığına dair mesaj alıyorsunuz. Override'ları disable yaparak tekrar dener misiniz? Belki mevcut override'lardan biri, ilgili class'ın bulunduğu dosyayı eziyordur. Disable All Overrides=>Tüm geçersiz kılmaları devre dışı bırakın şeklinde çevirmişler. Bu arada denedim yine aynı hatayı verdi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEG Venture Posted November 15, 2015 Share Posted November 15, 2015 Sürümünüzün tüm orijinal classes ve controllers klasörlerinin içeriğini tekrar yükler misiniz? Dosyalar eksik yüklenmiş olabilir. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ispinoze Posted November 15, 2015 Author Share Posted November 15, 2015 Sürümünüzün tüm orijinal classes ve controllers klasörlerinin içeriğini tekrar yükler misiniz? Dosyalar eksik yüklenmiş olabilir. Ama aynı dosyalar lokal de çalışıyor. Hiç bir problem yok. Hatta sunucudaki db yi dışarıya açıp lokalden bağlanıp csv dosyasını import ettim.Kategoriler yükledim. Ama sunucuda aynı dosyalar çalışmıyor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEG Venture Posted November 15, 2015 Share Posted November 15, 2015 Onun için tekrar yüklemenizi tavsiye ettim. Dosyaların eksik yüklenmediğinden emin olmak için yeniden yüklemek faydalı olabilir. Yine de aynı hatayı alırsanız, o zaman sorun sunucu kaynaklı diyebiliriz diye düşünüyorum. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ispinoze Posted November 15, 2015 Author Share Posted November 15, 2015 (edited) Onun için tekrar yüklemenizi tavsiye ettim. Dosyaların eksik yüklenmediğinden emin olmak için yeniden yüklemek faydalı olabilir. Yine de aynı hatayı alırsanız, o zaman sorun sunucu kaynaklı diyebiliriz diye düşünüyorum. Mantıklı ama ben lokalde herhangi bir kurulum yapmıyorum. Presta projelerini bitbucket (github gibi bişey) da tutuyorum. Sunucudaki aynı dosyaları kendi lokalimdeki dizine indiriyorum ve çalıştırıyorum. Yani aslında aynı dosyalarla işlem yapıyorum. Bu arada Safa Bey notepad ++ altındaki bütün encoding leri denedim maalesef sonuç aynı. Sunucuya format atmaktan başka çare kalmadı sanırım. Edited November 15, 2015 by ispinoze (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ispinoze Posted November 16, 2015 Author Share Posted November 16, 2015 (edited) Beyler Selam, Sunucuya format atmamıza rağmen yine hatayı çözemedik. Araştırmalarım sonrasında controllers/AdminImportController.php içindeki satırı aşağıdaki şekilde düzelttim. Ve şuan csv dosyasını sorunsuz import ediyorum. /*setlocale(LC_COLLATE, strtolower($iso_lang).'_'.strtoupper($iso_lang).'.UTF-8'); setlocale(LC_CTYPE, strtolower($iso_lang).'_'.strtoupper($iso_lang).'.UTF-8');*/ setlocale(LC_ALL, 'en_US.UTF-8'); } Ancak şöyle bir durum yeni bir csv dosyası gönderince dosyadı.csv:8 şeklinde bir hata veriyor. Yüklediğini nasıl anladın derseniz . Daha önceden eklediklerimden seçtim bir tane. Sanırım bu hata da yetkilerle ilgili bir olay. http://prntscr.com/93ekdj Yorum yazan herkese teşekkürler. Edited November 16, 2015 by ispinoze (see edit history) 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
safa Posted November 16, 2015 Share Posted November 16, 2015 selamlar; öncelikle sorununuzun çözüldüğüne sevindim. aynı dosya içinde 8 diye bir hata kodu varmı ? yekilerle değilde csv doyasınındaki alan uyuşmazlığından olduğunu düşünüyorum , sorunu bulursan buraya yazıp bizide bilgilendirirsin. kolay gelsin. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ispinoze Posted November 16, 2015 Author Share Posted November 16, 2015 Safa Bey Selam, fileupload ile dosya yükleme çalıştığımda ekran görüntüsündeki hata geliyor. Bende ftp den csv dosyalarını import dizinine gönderdim. Oradan aynı dosyaları seçince herhangi bir problem oluşmadan aktarım yapabiliyorum. Yetki olayı içinde 777 ile de denedim,aynı hatayı veriyor. İyi Akşamlar 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GUNEZ Posted February 8, 2020 Share Posted February 8, 2020 On 11/16/2015 at 4:47 PM, ispinoze said: Beyler Selam, Sunucuya format atmamıza rağmen yine hatayı çözemedik. Araştırmalarım sonrasında controllers/AdminImportController.php içindeki satırı aşağıdaki şekilde düzelttim. Ve şuan csv dosyasını sorunsuz import ediyorum. /*setlocale(LC_COLLATE, strtolower($iso_lang).'_'.strtoupper($iso_lang).'.UTF-8'); setlocale(LC_CTYPE, strtolower($iso_lang).'_'.strtoupper($iso_lang).'.UTF-8');*/ setlocale(LC_ALL, 'en_US.UTF-8'); } Ancak şöyle bir durum yeni bir csv dosyası gönderince dosyadı.csv:8 şeklinde bir hata veriyor. Yüklediğini nasıl anladın derseniz . Daha önceden eklediklerimden seçtim bir tane. Sanırım bu hata da yetkilerle ilgili bir olay. http://prntscr.com/93ekdj Yorum yazan herkese teşekkürler. gecenin bu saatinde büyük yardımın dokundu. Büyük adamsın vesselam. 2 saatir bir çözüm arıyordum sayende çözdüm problemi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts