jogi109 Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 http://freestylesport24.pl/manetki-mtb-trekkingowe/109-manetka-sl-m310-acera-3x7rz8rz-lewaprawa-shimano.html Gdy wybieram inny atrybut, strona się odświeża i powraca do domyślnego. O co chodzi? Jeszcze niedawno było okej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzysiek_web Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Produkty tzn. ilości są dostępne dla pozostałych atrybutów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 jogi109 Posted November 14, 2015 Author Share Posted November 14, 2015 Tak. Przy produktach juz bedacych jakis czas jak sprawdzam, to jest to samo. A działało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 jogi109 Posted November 14, 2015 Author Share Posted November 14, 2015 (edited) Potrzeba natychmiastowej pomocy! Gdzie szukać błędu? Ostatnio modyfikowałem z tego co pamiętam product.tpl lub product-list.tpl, i header.tpl. Na smartfonie jest to samo Edited November 14, 2015 by jogi109 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 jogi109 Posted November 15, 2015 Author Share Posted November 15, 2015 Ostatnio bawiłem się markerem danych, odbudowałem indeksy url, atrybutów, cen, i to chyba tyle. Jak mi się coś przypomni to dopiszę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted November 15, 2015 Share Posted November 15, 2015 A co zmieniałeś w header.tpl sklep sie odświeża a przy wybraniu atrybutów nie powinno się nic odświeżać więc wygląda to na jakiś błąd javy, nadgraj plik header.tpl na próbę czystym z instalki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 jogi109 Posted November 15, 2015 Author Share Posted November 15, 2015 (edited) Zmieniałem wielkość logo. Wgrałem ponownie i to samo. Masz może 100% oryginał? Bo możliwe ża ja coś pokręciłem, i ta kopia to nie oryginał Podałem link na górze, może sobie zobaczyć o co chodzi Tak jest przy wszystkich rodzajach produktów (np łańcuchy, manetki, rowery itp.. a wiele ich narazie nie ma) Edited November 15, 2015 by jogi109 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted November 15, 2015 Share Posted November 15, 2015 Pobierz sobie paczkę z prestą tu na forum to będziesz miał wszystkie pliki oryginalne i dla testów podmieniaj każdy który ostatnio edytowałeś, za każdym razem czyść cache i sprawdzaj czy sie poprawiło, tak wyłapiesz który to plik. https://www.prestashop.com/pl/wersje-deweloperskie#previous-version Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 jogi109 Posted November 15, 2015 Author Share Posted November 15, 2015 Niestety żaden z ostatnio edytowanych nic nie zmienił. Przypomniało mi się, ze jak edytowałem któryś z nich, to zakmnąłem klienta mimo komunikatu że część plików jest jeszcze edytowanych. Nie wiem czy to może być przyczyną. Co teraz dalej robić? Mam backup serwera z 10 ostatnich dni, próbować któryś z nich? Nie wiem kiedy to sie stało, więc troche strzał w ciemno. Wprowadzone produkty i ich dane od czasu przywrócenia zostaną? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted November 15, 2015 Share Posted November 15, 2015 Jeśli przywrócisz tylko pliki szablonu bez bazy danych to produkty pozostaną, pomiń folder img podczas przywracania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 jogi109 Posted November 15, 2015 Author Share Posted November 15, 2015 (edited) Wgrałem moduł exportu produktów i kategorii- zrobiłem backup. Zrobiłem też backup bazy danych Wgrałem backup sprzed 5 dni- dalej to samo. Teraz wgrywam najstarszy, z 1.11. Jeżeli to nie podziała, to jest tragedia. Edited November 15, 2015 by jogi109 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 jogi109 Posted November 15, 2015 Author Share Posted November 15, 2015 Dalej nie działa :c błagam o pomoc, bo ja nie mam pojęcia co dalej robić Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted November 15, 2015 Share Posted November 15, 2015 Zainstaluj inny szablon lub podmień cały z instalki, to da ci gwarancje pewności że zmiany dotyczą lub niedotyczą szablonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 jogi109 Posted November 15, 2015 Author Share Posted November 15, 2015 (edited) Wrzuciłem cały nowy folder /themes. Dalej to samo Zaraz spróbuje z nowym szablonem przez backoffice Edited November 15, 2015 by jogi109 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 jogi109 Posted November 15, 2015 Author Share Posted November 15, 2015 (edited) Nowy szablon nic nie dał. Tylko się strona rozsypała. Wgrałem spowrotem /themes ten co był z błędem i jest teraz to http://freestylesport24.pl/ Coś mi sie przypomniało. Jakoś 4-5 dni temu i wcześniej wybór atrybutów działał normalnie. Jednak kopia sklepu (wszystkich plików z folderu sklepu) nie pomogła. Pozostaje kwestia "narzędzia dla webmasterów" od google lub cos związanego z mapa strony. 3 dni temu skorzystałem z innego generatora. Możliwe ze to miało wpływ? Edited November 16, 2015 by jogi109 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 jogi109 Posted November 17, 2015 Author Share Posted November 17, 2015 Desperacko prosze o pomoc. Chociaż o nakierowanie, o co może chodzić Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted November 17, 2015 Share Posted November 17, 2015 Włącz jeszcze tryb debugowania i zobacz czy wyświetlają sie jakieś dodatkowe błędy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 jogi109 Posted November 18, 2015 Author Share Posted November 18, 2015 (edited) Włączyłem debugowanie w defines.inc.php, oraz wyłączyłem wszystkie nadpisywania. Żadnych zmian nie zauważyłem. http://freestylesport24.pl/trekkingowe/129-kross-trans-india-2016-rabat-10.html Debugowanie dalej włączone Edited November 18, 2015 by jogi109 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 jogi109 Posted November 19, 2015 Author Share Posted November 19, 2015 Zmieniłem to w pliku product.js : $(document).on('change', '.attribute_select', function(e){ e.preventDefault(); findCombination(); getProductAttribute(); }); Na: $(document).on('change', '.attribute_select', function(e){ e.preventDefault(); findCombination(); Juz da się wybrać i dodać do koszyka interesującą wersję produktu. Ale... kiedyś po zmianie atrybutu, zmieniał się url, tzn do url-a dodawała się ścieżka atrybuty czy nwm jak to się nazywa. Teraz tak nie jest. Nie będzie z tego jakiegoś problemu w przyszłości? (albo juz tylko jeszcze do niego nie dotarłem?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
jogi109
http://freestylesport24.pl/manetki-mtb-trekkingowe/109-manetka-sl-m310-acera-3x7rz8rz-lewaprawa-shimano.html
Gdy wybieram inny atrybut, strona się odświeża i powraca do domyślnego. O co chodzi? Jeszcze niedawno było okej.
18 answers to this question
Recommended Posts