emrolka Posted November 6, 2015 Share Posted November 6, 2015 Witam, Jak mogę zaokrąglić wszystkie ceny w sklepie do części dziesiętnych ? np 12,26 -> 12,30 Mam ustawione Preferencje -> Ogólny : Zaokrąglenie dla każdego przedmiotu i Zaokrągla w górę w połowie. Niestety te ustawienia nic nie dają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 6, 2015 Share Posted November 6, 2015 Te ustawienia zaokrąglają do 2 miejsc po przecinku a ty chcesz do 1? Link to comment Share on other sites More sharing options...
emrolka Posted November 6, 2015 Author Share Posted November 6, 2015 Tak, chciałbym zaokrąglić do 1 miejsca po przecinku ale aby wyświetlało 2 miejsca po przecinku czyli z zerem Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 7, 2015 Share Posted November 7, 2015 W PS 1.6.1.1 wystarczy w panelu Preferencje -> Ogólny -> zmienić Ilość miejsc dziesiętnych z 2 na 5 i już Jednak spowoduje to wyświetlanie z 1 miejscem po przecinku, więc tutaj trzeba będzie jeszcze dodatkowo dostosować szablon, i pewnie niektóre pliki modułów pod wyświetlanie z 0 na końcu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emrolka Posted November 7, 2015 Author Share Posted November 7, 2015 Zmiana z 2 na 5 spowodowała taki wynik 15,25200. Czyli jakie najlepsze rozwiązanie będzie ? Chyba że da się jakąś procedurę zapuścić w sql aby zmienić cenę sprzedaży netto na taką która powiększona o podatek 23 % będzie dawała oczekiwany wynik ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 7, 2015 Share Posted November 7, 2015 To był tylko cytat, że jak się zmieni na 5 to będzie 5, ty jak zmienisz na 1 to będzie 1 właśnie bez tego 0 na końcu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emrolka Posted November 7, 2015 Author Share Posted November 7, 2015 Co myślisz o tej modyfikacji w sql ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 7, 2015 Share Posted November 7, 2015 Myślę że juz napisałem jaki jest najlepszy na to sposób, ustawić 1 cyfrę i w templatce zrobić aby dopisywało 0 na końcu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emrolka Posted November 7, 2015 Author Share Posted November 7, 2015 Podpowiesz w jakich plikach ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 7, 2015 Share Posted November 7, 2015 We wszystkich które wyświetlają cenę tak na początek to product.tpl product-list.tpl pliki koszyka blockcart.tpl shopping-cart.tpl i pewnie wiele więcej w zależności od szablonu z jakigo korzystasz, modułów z jakich one szablonów korzystają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emrolka Posted November 7, 2015 Author Share Posted November 7, 2015 Sporo pracy, spróbuję z sql Dzięki za pomoc ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pixelyo Posted August 30, 2016 Share Posted August 30, 2016 Witam, Czy jest możliwość wyłączenia zaokrąglenia dla przewoźników? Ustawiłem zaokrąglanie dla cen, ale chciałbym aby dotyczyło to tylko produktów. Dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts