tomputer Posted November 6, 2015 Share Posted November 6, 2015 (edited) Witam potrzebuje małej pomocy przy doborze systemu płatności dla sklepu wielojęzycznego z obsługa kilku walut. Korzystam z modułu Paypal ale po ostatnich zmianach po stronie PayPal-a zastanawiam się nad zmianą. Problem polega na tym że po przekierowaniu na stronę Paypala nie zawsze pokazuje się opcja zapłać kartą czasem zamiast tego jest opcja utwórz konto. Nie wiem z czego to wynika ale poza tym system wg mnie jest mało intuicyjny i dla klientów którzy płacą głównie kartą kredytową i kładzie nacisk na płatności via paypal. w załączniku widać że po kliknięciu w sklepie na opcję pay with paypal przekierowuje na stronę paypal w której brak opcji zapłać kartą. Szukam czegoś co będzie bardziej intuicyjne. Główne założenie to łatwość dokonywania płatności kartą kredytową, wielojęzyczność modułu pod prestę, w miarę konkurencyjne warunki finansowe. Większość klientów to klienci zagraniczni i nie zależy mi na tym żeby na liście pojawiały się wszystkie polskie banki jak jest np w payU czy przelewy24. Wiem że jest sporo ale testowanie funkcjonalności każdego z nich po kolej to syzyfowa praca. Czy macie jakieś doświadczenie i sprawdzone systemy płatności dla Presty dla sklepów wielojęzycznych. Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi. Edited November 6, 2015 by tomputer (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted November 6, 2015 Share Posted November 6, 2015 eot. mylisz jezyki z krajami Paypal ma najwieksze zaufanie u "zagraniczniakow" i najbardziej go znaja jest myk do ustawienia paypala aby nie przekierowywal na strone utworzenia/zaplaty z konta w pliku modules/payapal/express_checkout-dodanybilling/process.php w okolicach lini 147 zmien $fields['LANDINGPAGE'] = 'Login'; na $fields['LANDINGPAGE'] = 'Billing'; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomputer Posted November 9, 2015 Author Share Posted November 9, 2015 Wielkie dzięki za pomoc, faktycznie ta zmiana czyni płatności via PayPal bardziej przystępne ludziom którzy płaca kredytówkami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts