preska Posted November 6, 2015 Share Posted November 6, 2015 Cześć, Mam taki problem, że dodałem nowy kupon z darmową dostawą dla wybranego dostawcy np.dpd. Czyli klient ma prawo do darmowej dostawy, gdy wybierze przewoźnika dpd. W prestashop mam ustawiony 5 krokowy checkout i tutaj pojawia się problem. Proces składania zamówienia w takim przypadku wygląda tak: 1. Klient dodaje produkt do koszyka i klika do kasy 2. Przenosi go na menu podsumowanie, gdzie widzi swoje produkty, proponowany koszt dostawy i okienko z kuponem 3. Po wpisaniu kupony uprawniającego do darmowej dostawy pokazuje się błąd "proszę wybrać przewoźnika" 4. Klient przechodzi dalej wybiera przewoźnika 5. Dalej płatności i tutaj jest mega zgrzyt bo nie ma gdzie wpisać KUPONU !!! 6. Trzeba się wrócić do okienka podsumowanie (!) 7. Wpisać kupon 8. Przeklinać całość od nowa ! To jest tak bezsensu, że aż głowa od tego boli i przez to nie mogę zrobić takiej promocji ! Czy ktoś z was ma rozwiązanie tego problemu ? Może w ostatnim kroku w menu płatności powinno się jeszcze pokazywać okienko z kuponem ? Proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted November 15, 2015 Share Posted November 15, 2015 Checkout w Preście jest daleki od ideału, w tej sytuacji jedyne szybkie rozwiązanie, jakie mi się nasuwa to przestawienie go na one-page. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts