Jump to content
  • 0

instalacja modułu recznie, błąd Prestashop 1.6 ,menu górne top menu

grander

Question

Witam

Dokonałem instalacji modułu ręcznie wyskakuje mi ciągle 2 błędy typu

2 błędów

1. ps_cumulus (bład składni w /modules/ps_cumulus/ps_cumulus.php)
  2. ps_cumulus (brakująca klasa w /modules/ps_cumulus/ps_cumulus.php)

-Jak to naprawić ?

-Druga kwestia jak dobierać moduły do wersji 1.6, żeby nie działy sie takie wpadki jak to rozrużnić jaki moduł do jakiej wersji ?

-I jeszcze jedno pytanie w prestashop 1.6 Menu górne tz.(top menu poziome),Dodajac gówne katygorie tworzą mi sie podkatygornie, które rozbudowuje zaczyna robić sie tam dziwny bałagan, przy najechaniu myszki na gówne katygorie (brzydko to wygląda rozwalone ) . Co można z tym zrobić(może zmniejszyć czcionke wyświetlania podkatygori? ) , albo jak to wyłączyć  żeby zostało tylko lewe menu z katygoriami jak klikne na gówna katygorie .?

1 answer to this question

Recommended Posts

• 0

zaczne od tego jak wybierac/dobierac moduly do wersji... proste, szukac takich, ktore do danej wersji pasuja, w ktorym autor pisze dokladnie do jakiej wersji jest kierowany dany modul. tutaj nie ma jakiegos zlotego srodka. jezeli to darmowe moduly to muszisz poszukac po wszlekich forach, gdzie o tym module ktokolwiek pisze i jezeli jego watki dot danego modulu sa z 2009-2013 ro raczej nie licz, ze pod najnowszymi wersjami bedzie dzialac... 1.6.1.X ma dopiero "pare dni".... to mloda sztuka ;)

tutaj masz odpoweidz na swoje pytanie (2 min szukania): https://www.prestashop.com/forums/topic/24241-new-free-module-ps-cumulus-tag-cloud/?p=664257

ale raczej.... modul pisany pod wersje 1.2, ktory jakostam dzialal pod 1.3... jak wyzej.

co do topmeny, przy takich "pomyslach" raczej zaopatrz sie o jakis modul z "advanced top menu, chyba, ze znasz sie na programowaniu to w pewnym stopniu mozesz to wykonac w kontrolerach modulu.