Go-Foto Posted November 1, 2015 Share Posted November 1, 2015 Miałem już dość Home.pl więc przeniosłem sklep na biznes-host.pl skopiowałem całą zawartość ftp na nowy serwer eksportowałem bazę danych ze starego serwera i zaimportowałem w nowym zmieniłem domenę w bazie danych (narazie nowa domena poźniej jak będzie wszystko działać poprawnie to podepnę właściwą domenę) w config.inc.php wklepałem dane do nowej bazy generalnie powinno być ok ale nie ma produktów w sklepie, znaczy są tylko się nie wyświetlają wywala takie coś [PrestaShopDatabaseException] Table 'virt106703_02.ps_smarty_last_flush' doesn't exist SELECT UNIX_TIMESTAMP(last_flush) as last_flush FROM `ps_smarty_last_flush` WHERE type='compile' LIMIT 1 at line 791 in file classes/db/Db.php 786. if ($webservice_call && $errno) { 787. $dbg = debug_backtrace(); 788. WebserviceRequest::getInstance()->setError(500, '[SQL Error] '.$this->getMsgError().'. From '.(isset($dbg[3]['class']) ? $dbg[3]['class'] : '').'->'.$dbg[3]['function'].'() Query was : '.$sql, 97); 789. } elseif (_PS_DEBUG_SQL_ && $errno && !defined('PS_INSTALLATION_IN_PROGRESS')) { 790. if ($sql) { 791. throw new PrestaShopDatabaseException($this->getMsgError().'<br /><br /><pre>'.$sql.'</pre>'); 792. } 793. 794. throw new PrestaShopDatabaseException($this->getMsgError()); nie wyświetla się nic w polecanych produktach, na dodatek są tylko polecane, brakuje najczęściej oglądanych i nowości po stronie panelu admina jak chcę coś zmienić w module polecanych na stronie wywala takie coś [PrestaShopDatabaseException] Unknown column 'last_connection_date' in 'where clause' UPDATE `ps_employee` SET `last_connection_date` = CURRENT_DATE() WHERE `id_employee` = 1 AND `last_connection_date`< CURRENT_DATE() at line 791 in file classes/db/Db.php 786. if ($webservice_call && $errno) { 787. $dbg = debug_backtrace(); 788. WebserviceRequest::getInstance()->setError(500, '[SQL Error] '.$this->getMsgError().'. From '.(isset($dbg[3]['class']) ? $dbg[3]['class'] : '').'->'.$dbg[3]['function'].'() Query was : '.$sql, 97); 789. } elseif (_PS_DEBUG_SQL_ && $errno && !defined('PS_INSTALLATION_IN_PROGRESS')) { 790. if ($sql) { 791. throw new PrestaShopDatabaseException($this->getMsgError().'<br /><br /><pre>'.$sql.'</pre>'); 792. } 793. 794. throw new PrestaShopDatabaseException($this->getMsgError()); 795. } 796. } jak to wygląda można zobaczyć na http://hgxamys.wirt17.bhlink.pl/go-foto/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted November 2, 2015 Share Posted November 2, 2015 (edited) wyglada na to, ze nie przekopiowale calosci tabeli. albo przy exporcie ze starego serwera - czesty blad, albo przy imporcie powiesilo i przerwalo. przy exporcie nalezy zwracac uwage na jedna z osattnich powyzcji w 'customize', mianowicie jest tam zapis i exporcie maksymalnej ilosci znakow (standardowo 5000 czy jakos tak) tutaj trzeba dopisac pare zer zeby nie przerwalo tabeli. ogolnie sprawdz w pliku SQL czy osatnia tabela jest ps_zone i kolejno tabele ALTER do ustawienia indexow i jeszcze jedno, jak juz uporasz sie z tabela to jeszcze musisz odswierzyc przyjazne linki (wylaczyc > zapisz > wlaczyc >zapisz przyjazne linki w ustawieniach SEO) oraz odswierzyc cache presta (wydajnosc - gorny zielony pasek) Edited November 2, 2015 by design4VIP (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Go-Foto Posted November 2, 2015 Author Share Posted November 2, 2015 ostatnią tabele mam ps_zone_shop tabel ALTER nie widzę, ale w oryginalnej bazie też ich nie widze przyjaznych linków nie mogę ruszyć, bo po kliknięciu w zapisz jest biała strona (w ps_mode_dev jest ten komunikat Unknown column 'last_connection_date' in 'where clause') Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted November 2, 2015 Share Posted November 2, 2015 w bazie danych ALTER nie bedziesz mial, to zapytanai SQL do ustawien ogolnych tabeli. incrementy itp. ale jak masz zone ostatnia to wyglada jakby byla calosc. sprawdz czy w tabeli employee masz kolumen last_connection_date, drugie pytanie, czy aby pliki i baza danych pochodza z tego samego zrodla? czy aby nie instalowales na nowo, juz nie pytam nawet o nowsza wersje, i chcesz tylko zastapic baze danych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Go-Foto Posted November 2, 2015 Author Share Posted November 2, 2015 nie ma tej kolumny pliki i baza są wierną kopią ze starego serwera, nie instalowałem na nowo i nie aktualizowałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Go-Foto Posted November 2, 2015 Author Share Posted November 2, 2015 znalazłem problem, problemem jest baza danych baza wyeksportowana z phpmyadmin home.pl ma o 5 tabel mniej, od kopii bazy danych zrobionej z pozycji panelu administratora prestashop Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts