Jump to content

problema cu upload-ul imaginilor

mihaiz

Recommended Posts

Salutare,

Am gasit pe forum mai multe subiecte legate de problema cu upload-ul imaginilor.
Am si eu aceiasi problema. Chiar daca am dat drepturi de scriere pe toate directoarele din img, inclusiv pe img. Nu imi urca nici o poza. Nici pentru produse, categorii, logo, etc... Nu urca nimic. Am respectat dimensiunile si extensiile acceptate insa primesc acelasi mesaj sacaitor: 1 error image format not recognized, allowed formats are: .gif, .jpg, .png

Tin sa precizez ca serverul pe care este urcat site-ul are toate setarile si pachetele necesare rularii corecte a acestui script.
Este vreo smecherie pe undeva ce trebuie facuta?
La nici unul din topicurile asemanatoare cu al meu nu s-a oferit o solutie.
Stie careva de unde poate fi problema?

Multumesc!

• 2 weeks later...

gd
GD Support enabled
GD Version bundled (2.0.34 compatible)
FreeType Support enabled
FreeType Linkage with freetype
FreeType Version 2.2.1
GIF Read Support enabled
GIF Create Support enabled
JPG Support enabled
PNG Support enabled
WBMP Support enabled
XPM Support enabled
XBM Support enabled

Astea sunt setarile pentru GD existente pe server si tot nu merge. :(

• 4 months later...

cred ca este mai degraba o eroare in imagini, incearca sa-ti faci rost altfel de imagini, cel mai simplu este sa deschizi direct linkul imaginii si sa-i dai SAVE AS

sa nu uit, nu downloada nimic cu CHROME, ca e varza, e plin de erori

am avut si eu problemele de upload si s-au rezovat imediat cand am luat altfel pozele

bafta in continuare

• 9 months later...

Salut,

Ma vad pus in situatia sa "reactivez" acest post. Am aceeasi problema cu imaginile, chiar daca librariile GD sunt ok si in ciuda permisiilor setate corect, imaginile nu se upload-eza.

Rezolvari? Altele decat cele legata de GD library si permisiuni?

Multumesc

verifica in global.css ce imagini foloseste si in folderul img din theme/thema_ta daca sunt aceleasi imagini, respectiv extensia... (jpg/png/gif) inclusiv daca sunt scrise cu litere mari/mici/prima litera mare

asta daca e vorba de imaginile themei nu ale produselor.

nush asta cu cartul.. io vorbeam de uploadul pozelor pe site - orice fel de poza.. nu poti sa le urci tu pe site.. nici traducerea in lb romana n-am reusit s-o pun.. cu sau fara steag..

am tradus io ba in translations ba prin php sau pe unde am mai gasit cate o bucata de text :)

nu vreau sa creada careva ca sunt incapatanat.. da uite ce scrie cand downloadezi prestashop

* Some PHP 5 versions are bugged and prevent PrestaShop from working correctly:
- PHP 5.2.1 (authentication is impossible)
- PHP 5.2.6 (authentication is impossible under 64bits servers)
- PHP 5.2.9 (image management/upload broken)
- PHP < 5.2 (invalid date timezone)

** PrestaShop is working from MySQL 4.1.14 to 5.0 too but some features are not working (e.g., product duplication) or have strange behaviors

permisiunile de scriere sunt ok?

poti sterge o imagine sau sa o inlocuiesti cu alta prin ftp

hostul e gratuit sau platit ?

da..... si hostul meu zice asa :

cPanel Version 11.25.0-CURRENT
Architecture x86_64
MySQL version 5.0.85-community
cPanel Build 40255
Apache version 2.2.14
PHP version 5.2.11

si merge pe 1.1.0.5 , 1.2.4 si 1.2.5 toate fara probleme....

acum depinde si de restul configuratiei serverului, nu numai de versiunile de soft.

nu stiu unde are hostul ...

tu ai scris mai sus ca :

- PHP 5.2.1 (authentication is impossible)

pe serverul pe care am gazduire eu, ... am - PHP 5.2.11 si nu am probleme, deci nu este obligatoriu sa apara astfel de probleme, asa cum scriu si cei din echipa Prestashop.

a devenit altceva in loc sa il ajutam pe om.. n-am scris eu.. scrie cand downloadezi prestashop la requirements.. si intamplator m-am confruntat cu aceeasi problema ca nu puteam uploada poze.. si din ce zice mihaiz pare sa fie exact aceeasi problema..

si + ca tu ai 11 nu 1 :|

Solutii sunt? Vad ca posturile vizeaza alte situatii si se pare ca se deviaza de la subiect.... Deci, sa inteleg ca este o problema de PHP... sincer, nu cred.... problema de permisiuni? iarasi nu cred... daca cineva a avut o problema similara sa ne spuna si noua, deoarece situatia nu a evoluat deloc (in bine :( )

Multumesc

asta incercam sa va explic.. INCA am aceeasi problema... vad ca nu e nimeni sa citeasca ce scriu de fapt si de drept.. chestia cu php-u e pe prima pagina la prestashop.com .. mai cititi fratilor

a fost si va fi o problema cu php-u ala.. sunt sute de posturi pe tema asta.. si nu merge uploadat decat cu phpmyadmin cu xls-uri etc..

totul tine de host.

indiferent de softul instalat pe server se pot face setari suplimentare pentru a evita aceste probleme.

daca cei de la host instaleaza softul standard normal ca apar astfel de probleme asa cum scrie pe pagina de download prestashop.

cu putine setari suplimentare totul merge perfect fara probleme, indiferent de softul folosit.

incearca alt host daca acesta nu vrea sa te ajute sa iti rezolvi problema.

suPHP instalat pe server este o varianta pentru astfel de probleme.

numai bine

iar deviem.. sper sa nu se supere pe mine cel care are site-ul (cu toate ca nu are de ce) aici e rezolvarea problemei cu uploadu pt cei cu php

http://www.dibacu.ro/jurnal/?p=314

+ o adaugare care cred ca o sa fie bine venita.. in afara de ce scrie pe site acolo.. mai trebuie importat maincat.csv ca sa trimiteti fiecare poza la categoria care trebuie. nici nu trebuiesc create categoriile.. se creeaza automat din maincat.csv.. spor la treaba

• 2 years later...

Va salut !

Am instalat versiunea 1.4.7 si dupa cum am citit aici, ca toti cei care s-au plans am aceeasi problema. Nu pot sa pun imagini produselor, sau producatorilor.

Uitandu-ma in link-ul generat catre imaginea produsului, am observat ca, cu toate ca imaginile mele sun png si setarea in admin este pentru png link-ul face referire catre jpg.

O alta problema este ca in momentul in care am incercat sa pun produsul cu imagine se blocheaza pagina de admin. Adica nu imi arata Produs adaugat cu succes sau ceva de genul.

Ma poate ajuta cineva ?

Va multumesc!

post-283916-0-54828200-1331083192_thumb.jpg