rowerek0000 Posted October 30, 2015 Share Posted October 30, 2015 (edited) Problem tak jak w temacie, a więc mam problem ze znalezieniem modułu odpowiadającego za slajder oraz trzy kategorie pod nic. Chciałbym tam wstawić swoje fotki. Sklep: www.universalsport.pl Ktoś coś? Dodam że jestem tu nowy, i zaczynam swoją przygodę z presta Edited October 30, 2015 by rowerek0000 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted October 30, 2015 Share Posted October 30, 2015 Moduł to leoslider, a ten drugi to też coś od leo najlepiej zobacz w leomanagewidget tam powinna być jakaś zbiorcza konfiguracja, lub do dokumentacji szablonu leo raczej w miarę dokładnie opisuje co i jak. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rowerek0000 Posted November 3, 2015 Author Share Posted November 3, 2015 (edited) Dzięki za pomoc, ale mam pojawił się inny problem. Moduł jest niekonfigurowalny w wersji darmowej. Jest jakiś slider za free? Slider zdjęć na głównej stronie v1.6.0 Mam coś takiego ale nie wyświetla mi go sklep choć wszystko jest włączone... Edited November 3, 2015 by rowerek0000 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 co znaczy "wszystko jezt wlaczone" ? a masz go umieszczonego w hookHome? odinstaluj i zainstaluj na nowo modul powinien sie sam zainstalowac. dwa, jezeli dalej sie nie wysweitla sprawdz czy w ogole w szablonie masz hookHome w header.tpl lub index.tpl 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rowerek0000 Posted November 3, 2015 Author Share Posted November 3, 2015 jest już ok, zrobiłem tak jak napisałeś. Teraz już tylko został problem z tymi trzema kafelkami. Bo nie mogę znaleźć tego modułu Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 w szablonach Leo spodziewaj sie niespodziewanego ciezko powiedziec, gdzie to bedzie umiezsczone ;/ w standardzie za ten blok odpowiada themeconfigurator ale z twojego zrodla wywala mi "widget-category_image" wiec albo bedzie w jakim jego osobnym konfiguratorze albo jakos modul "category image" 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rowerek0000 Posted November 3, 2015 Author Share Posted November 3, 2015 dobra to biore się za szukanie. A mam jeszcze dwa pytanka, jak usunąć wszystkie dane/statystyki sklepu, bo pokazuje mi dziwne rekordy. Oraz jak sprawdzić prawidłowy rozmiar zdjęcia w tym slajderze na homepage bo teraz nie są idealne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 sa prawie idealne.... z jednym ale slider obecnie nie jest ujety w divie nadrzednym (kontenerze) z klasa 'row' przez co z prawej i lewej obcina po 15px marginesu. tak obcinaja kolumny bootstrampa, a twoj slier siedzi w "col-xs-12" - wiecen na temat kolumn http://prestashopforum.pl/index.php/topic,13213.0.html ogolnie, co do szerokosc zdjecia przyjmuje sie maksymalny rozmiar storny dla maksymalnej rozdzielczosci. jezlei bylby to slider na cala szerokosc storny to powinine miec szerokosc min. 1920px a wysokosc proporcjonalnie do wysokosci slidera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rowerek0000 Posted November 3, 2015 Author Share Posted November 3, 2015 Dzięki za link jednak nie wiele on mi pomoże, jestem zielony w presta tym bardziej w edytorze tekstowym. Nie ma gdzies opcji w systemie aby to zmienić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 a co ma tutaj edytor tekstowy? w sytemie? czyli co? ustawienia w panelu? nie, nie ma. jakby mialo byc wszystko to by panel musial, wraz z baza danych, wazyc paredziesiac GB to czyste zmiany w szablonie modulu. co do samego slidera to musisz go umiescic albo w hook, ktory ma zawarte classy nadrzedne "row" albo taka klase dopisac do szablonu modulu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rowerek0000 Posted November 4, 2015 Author Share Posted November 4, 2015 Ogólnie to tylko darmowe szblony są tak ciężko obrabialne? Jak kupię coś płatnego to będzie łatwiej - porównywalnie do np shoplo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted November 4, 2015 Share Posted November 4, 2015 to zalezy czego oczekujesz. ogolnie to co daje szablon to jedno, a to co chcemy finalnie uzyskac to inna kwestia. wiec, albo godzisz sie na to co daje szablon i tylko na to, albo wymyslasz sobie jakies osobiste fukcjonalnosci/moduly i sam je piszesz albo komus zlecasz ich wykonanie. raczej nie ma takeigo szablonu, ktory spelnialby 101% wymagan. ja rozumiem, kazdy chcialby miec to co ma juz konkurencja, dodac do tego cos od siebie, cos nowego... to kosztuje, jak nie poswieconego czasu na wykonanie (a czas to pieniadz) to funduszy na zlecenie takich "wymyslunkow" developerom. ale reasumujac, na pewno w platnych modulach masz wiecej mozliwosci i rozwiazan niz platnych. a na pewno mniej bledow w skladniach itp kodu czy to kontrolerow czy szablonu no i przy platnych masz support autora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts