kamil33325 Posted October 28, 2015 Share Posted October 28, 2015 (edited) Witam serdecznie, chciałbym zapytać, gdzie w kodzie mogę usunąć pole ilość podczas zamawiania produktu? Lub tak aby można było wybierać tyko np. 100,200,300 Screen w załączniku. Dziękuję Edited October 28, 2015 by kamil33325 (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted October 28, 2015 Share Posted October 28, 2015 Usunąć możesz w pliku product.tpl oraz shoping-cart.tpl też by pasowało. Żeby można było dodawać wielokrotność należy przerobić kilka plików w sklepie, robiłem ostatnio coś takiego później ci podeślę przykład jak to działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted October 28, 2015 Share Posted October 28, 2015 co do usunieta to w product.tpl szukaj pola id="quantity_wanted" a co do zmiany, to nie pare plikow tylko jeden... musisz zlkalizowac skrypt js odpowiadajacy za zwiekszanie lub zmniejszanie przez przyciski "product_quantity_up" oraz "product_quantity_down", albo w pliku szablonu produktu albo w plikach skryptow w katalogu ./js szablonu. ale tez pamietaj, ze w pole nawet przy poprawie takiego wyboru na 100-200-3000 mozna tez wpisac recznie wartosci... to mozna zablowac. poszukaj jak blokowac do wpisu pola <input>, wiele tego w sieci, wiec nie bedzie problemu (w sumie tylko jeden parametr do dodania, ale co i gdzie to juz poszukaj sam, zapamietasz szybciej na przyszlosc) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kamil33325 Posted October 28, 2015 Author Share Posted October 28, 2015 Usunałem wszystkie linijki zawierające: quantity_wanted i niestety nic się nie zmieniło Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted October 28, 2015 Share Posted October 28, 2015 ale nie linijki, tylko sekcje <div> czyli od poczatku div q_w do jego konca. a patrzac z drugiej storny.... raczej w szabonach nic sie nie usuwa tylko uniewidocznia przez "{* tutaj kod *}" albo przez style dla danego elementu display:none; poza tym, w koszyku nie patrzylem, a tez nie pamietam dokladnie jak tam nazwana jest kolumna odpowiedzialna za ilosci. tam tez. albo trzeba bedzie usunac cala kolumne (tutaj dwa pliki szablonu (jeden dotyczacy nazw kolumn - headera tabeli oraz podsumowania, drugi dotyczacy listy produktow tej tabeli). w jednym i drugim trzeba bedzie usunac jedna <td> w wierszach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
kamil33325
Witam serdecznie,
chciałbym zapytać, gdzie w kodzie mogę usunąć pole ilość podczas zamawiania produktu? Lub tak aby można było wybierać tyko np. 100,200,300
Screen w załączniku.
Dziękuję
Edited by kamil33325 (see edit history)
4 answers to this question
Recommended Posts