nvpl Posted October 24, 2015 Share Posted October 24, 2015 (edited) Witam wszystkich Edytowałem sposób dostawy w administratorze bo chciałem dodać że od 1000zł przesyłka jest bezpłatna. Zapisałem i teraz brak metody płatności usunełem tamten zakres cen przesyłek i zapisałem ale dalej brak. Proszę o pomoc Edited October 24, 2015 by nvpl (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted October 24, 2015 Share Posted October 24, 2015 a modul Ship2Pay albo podobny masz zainstalwoany ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 nvpl Posted October 24, 2015 Author Share Posted October 24, 2015 dziękuje tobie bardzo, teraz rozumię co się stało, już jest ok. jeszcze raz wielkie dzięki teraz ponownie spróbuje czy się uda wysyłka od 1000zł gratis Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted October 24, 2015 Share Posted October 24, 2015 kazda edycja metody wysylki skutkuje tym, ze przypisywany jest jej nowy ID, a S2P czy inne lacza konretne Id wysylki z modulem platnosci. dlaczego? proste, zeby nie robic zamieszania w juz zlozonych zamowieniach. np. jakbysmy zmienili calkowice jakiegos kuriera, jego nazwe, jedgo koszty itp. to archiwalne zamowienia przyjmowaly by nowe - zmienione wartosci, co nie byloby prawda i moglo by prowadzic do wiekszego zamieszania. takze, przy kazdej zmianie/edycko przewoznika trzeba tez zaktualizowac moduly polaczen wysylki z modulami platnosci, czy to S2P czy inne, bo jest pare do wyboru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 nvpl Posted October 24, 2015 Author Share Posted October 24, 2015 Nie chcę nowy temat otwierać proszę o info czy robię coś nie tak zdęcie załączam. Nie wykonje 0zł kosztu wysyłki przy zawartości koszyka powyżej 1000zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted October 24, 2015 Share Posted October 24, 2015 (edited) po pierwsze przdzialy ustalasz 0-1000, 1000-1000000000000, ale najwazniejsze tutaj jest do 1000 a 999,990 - presta to co cene wyswietla to jedno a to co przelicza to drugie, zazwyczaj jest to 6 miejsc po przecinku stad tez, jak zauwazysz przy jednym polu masz '=>' a przy drugim '<' - czyli nie zawiera tej ceny. i zaznacz "wylacz poza zakresem" Edited October 24, 2015 by design4VIP (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 nvpl Posted October 24, 2015 Author Share Posted October 24, 2015 (edited) Teraz zrozumiałem i działa. Pozostaje jeszcze jedna rzecz, podana cena którą mogę wpisać dotyczy ceny brutto, czy jakoś można zmienić na netto? Jak w sklepie by były produkty tylko na 5, 8 lub 23% Vatu to sam bym przeliczył ale są różne Vaty. Edited October 24, 2015 by nvpl (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
nvpl
Witam wszystkich
Edytowałem sposób dostawy w administratorze bo chciałem dodać że od 1000zł przesyłka jest bezpłatna.
Zapisałem i teraz brak metody płatności usunełem tamten zakres cen przesyłek i zapisałem ale dalej brak.
Proszę o pomoc
Edited by nvpl (see edit history)
6 answers to this question
Recommended Posts