Jump to content
  • 0

Menu zaplecza po lewej a nie po prawej

jurecky

Question

Witam

Od 2 tygodni staram się ogarnąć PrestaShop. Na początku jak była wersja angielska to menu zaplecza było po lewej stronie i to było ok. Kiedy dograłem jezyk polski to menu mam po prawej i nie chcę tak. Chcę przestawić na lewą stronę.

W użytkowniku zalogowanym jest konfiguracja i tam mam zaznaczone LEWA a w rzeczywistości jest prawa strona.

Jak to naprawić?

Sprawa nr 2.

Przy upgrade za pomocą modułu oneclick nadpisuje mi wszystkie zmiany jakie wprowadziłęm w plikach css szablonu. Jak zatem robić upgrade aby nie rozsypywał się szablon i nie były podmieniane pliki CSS. Robić to ręcznie? czy możę można automatem z wykluczniem folderu themes?

post-1121490-0-01233600-1445675409_thumb.jpg

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0

pierwsze, sprawdz czy w jezyku nie masz ustawionego RTL

drugie... bylo juz o tym tyle razy..... raz, ze z updatem 1-clik trzeba uwazac, dwa, jezeli pracuje sie na szablonie defaultowym to trzeba mu zmienic nazwe, a wszlekie zmiany modulow (ich szablony) powinny byc modyfikowane w tym wlasnie katalogu, zmiany core (silnika) czy to modulwo czy ogolnie presta pownny ladowac w katalogu ./override

• 0

Rzeczywiście to z tym RTL masz rację. Dziękuję bardzo.

Co do drugiego to zmieniłem nazwę i zobaczymy przy najbliższej aktualizacji. Też wielkie dzięki.

Oczywiście mam jeszcze pytanie:

Mam produkt w którym zachodzi potrzena zrobienia rozwilanego paska gdzie będzie można wybrać długość np: kabla 1m 2m 3m  itp. JAk to zrobić?  jest jakiś dodatek do tego czy trzeba z plca napisać kod?

Mam też problemy z kategoriami w menu górnym (moduł menu górne). Po stworzeniu kategori w menu górnym po prawej stronie jej nie widać i nie możńa dodać. Czytałem, że w tej nowej wersji są z tym problemy. Czy jest już jakieś rozwiązanie?

Jak się zarejestrowałęm jako klient to: brakuje kodu pocztowego i nie można wybrać kraju, nip , jak się ustawia na zapleczu żeby było

Edited by jurecky (see edit history)

• 0

Dziękuje Piotr

Właśnie to obczaiłem, można zrobić każdą opcję, super.

To teraz taki problem: jestem zalogowany jako KLIENT i wypełniam sobię kartę TWÓJ ADRES i tam: nie mam kodu pocztowego, nie mam nipu, nie mogę wybrać z listy rozwijalnej żadnego kraju. Gdzie tego szukać?

ROZWIĄZANY: LOKALIZACJA - KRAJE - Ogranicz wybór kraju w sklepie do tych obsługiwanych przez aktywnych przewoźników - USTAWIAMY NIE.

Edited by jurecky (see edit history)