sametgultekin Posted October 23, 2015 Share Posted October 23, 2015 Merhaba, Prestashop kullanan bir eticaret sitesine sahibim. Bir çok ayar ve optimizasyon yapmama rağmen sayfa yüklenme hızı oldukça düşük. Sunucu özellikleri: 10Core 8GB VDS WHM/Cpanel PHP version: 5.6.14 MySQL: 5.5.42 Kullanıcının VMEM PMEM ve IO limitleri unlimited MySQL cache: aktif my.cnf dosyası: [mysqld] innodb_file_per_table=1 max_allowed_packet=268435456 open_files_limit=10000 default-storage-engine=MyISAM query-cache-type = 1 query-cache-size = 20M tmp_table_size = 128M max_heap_table_size = 128M PHP memory limit: 512M Prestashop Ayarları Şablon derleme: never Smarty cache: aktif type: filesystem CCC Optimizasyonları: Hepsi Aktif Önbellek: Filesystem (Ayrıca APC kurulu. Herhangi bir iyileşme gözlenmedi) Bu ayarlara rağmen sayfa yüklenme süresi 5 ile 15 saniye arasında değişmekte. Sorunun çözümü konusunda destek verebilecek arkadaşlar var mı? Sizin aldığınız en düşük yükleme süresi nedir? Teşekkürler Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted October 24, 2015 Share Posted October 24, 2015 Merhaba Bu tip durumlarda her modül her tema ve her servisin (veri tabanı mail) teker teker performansını ölçmek gerekir. Böyle kapsamlı bir hız ve performans ölçümü için daha profesyonel metotlar var. Ben genelde debug profiling kullanıyorum. Bilgilerinizi PM gönderirseniz 15-20 dakika kadar ayırabilirim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
safa Posted October 24, 2015 Share Posted October 24, 2015 config/defines.inc.php dosyasındaki 45 satırdaki. define('_PS_DEBUG_PROFILING_', false); değeri true olarak değiştirin. her sayfa altında yükleme süresi ve çalışan dosyaların harcadığı ram ve süre olarak ayrıntılı rapor alırsınız. bu değere bakarak hangi modul dosyları yada çekirdek dosyalarının ne kadar süre harcağını bulup o dosyada gerekli değişikliği yaparak siteyi hızlandırabilirsiniz. yada ilgili ekran görüntüsünü buraya yazarsan yardımcı olmaya çalışırım. genelde benimde böyle büyük e-ticaret sitelerinde karşılaştığım en büyük perfonmans sorunu sepet uygulmarı olmaktadır. çok fazla sepet modulu (promosyon vs.) yada çok fazla sepet kuralı . böyle moduller kullanıyorsanız direkt onları bir pasif yapıp deneyebilirsiniz. kolay gelsin.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted October 25, 2015 Share Posted October 25, 2015 Samet bey zaten profile debugger'ı açmış. Ben de inceledim. Modüllerden biri (sanırım temanın ayarlar modülü) 12 saniyelik bir yük oluşturuyordu. Modül duruyor ama load time 4 saniyeye inmiş. Sanırım sunucu da pek stabil değil. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts