Jump to content
  • 0

Błąd po imporcie danych z innego serwera

MateuszGrz

Question

Witam, chciałbym utworzyć użytkownika via phpmyadmin, ponieważ nie mam dostępu do panelu administracyjnego. Po imporcie pokazuje mi błąd 

INSERT command denied to user 'username'@'localhost' for table 'tablename'

Do tego moja strona po zaimportowaniu pliku z baza danych .sql się rozwaliła(dosłownie) 
Celem mojego zabiegu było przeniesienie danych ze strony x na strone y obie strony mają tą samą wersję presty, ale strona x korzysta z innego szablonu/motywu. To może być problem?

9 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Strona się mogła rozwalić poprzez szablon jak i poprzez moduły, konfiguracja ustawień modułów jest również zapisywana w bazie, hooki do jakich jest dany moduł podpięty etc. Teraz kwestia dostępu po przeniesieniu bazy danych w tym użytkowników pracowników i ich haseł w nowym sklepie nie będą one działały ponieważ hasła są kodowane za pomocą klucza. Ten klucz znajduje się w pliku setting.inc.php i jego też należy przekopiować.

• 0

Czyli jak dobrze rozumiem przed exportowaniem danych ze starego serwera do nowego muszę z niego wywalić wszystkie moduły, włączyć domyślny motyw. Albo w nowym sklepie zainstalować wszystko co było w starym? Zrobić wszystko , żeby oba sklepy były do siebie jak najbardziej podobne?

O co chodzi dokładniej z tamtym kluczem? Gdzie go przekopiować ?

• 0

Jeszcze przy imporcie bazy danych przez phpmyadmin wyskakuje mi taki błąd:

CREATE TABLE `ps_access` (
  `id_profile` int(10) unsigned NOT NULL,
  `id_tab` int(10) unsigned NOT NULL,
  `view` int(11) NOT NULL,
  `add` int(11) NOT NULL,
  `edit` int(11) NOT NULL,
  `delete` int(11) NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`id_profile`,`id_tab`)
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;

MySQL said: dot.gif

#1142 - CREATE command denied to user 'xxx'@'192.168.1.1' for table 'ps_access' 

• 0

Odpuściłem sobie importowanie całej bazy przez phpmyadmin bo cały czas wywalało strone i doszedłem do wniosku , że najlepiej będzie jeśli chodzi o przenoszenie kluczowych danych ze sklepu A do B to przeniesienie kluczowych tabel takich jak employees, addresses , contact w plikach .csv .  I w tym momencie nastąpił kolejny błąd (przy importowaniu via panel administracyjny) Coś takiego mi wyskoczyło: 5Q6y7Y6.png

bw0ROxj.png

• 0

W panelu administracyjnym hostingu.

Sekcja: bazy danych mySQL.

Każda baza ma swojego usera, a ten user ma swoje prawa do tej bazy.

Baza może mieć też ograniczenia na hosty z których wolno się do niej łączyć.

I do phpmyadmina loguj się tym userem, który ma prawa do danej bazy, a nie jakimś tam adminem, który może nie mieć żadnych praw jeśli nie jest przypisany do danej bazy.