Jump to content
  • 0

Domyślny wpływ na cenę przy generowaniu atrybutów

Dziobo

Question

Witam, 

szukam sposobu na to, aby dla wartości atrybutów możliwe było przypisanie stałych informacji na temat dokonywanych przez nie zmian w cenie. Żeby było jaśniej podam przykład.

Mamy atrybut "Szerokość" a w nim wartości od 1 do 100. Chciałbym aby każda z tych 100 wartości miała już domyślnie przypisane o ile zwiększa cenę produktu. Przykładowo do produktu dodaje tych 100 atrybutów przez generator i standardowo musiałbym do każdej wartości wpisać ręcznie wpływ na cenę co jest raczej niewykonalne przy większej ilości artykułów. Chodzi o to aby po dodaniu atrybutów poprzez generator automatycznie wartość 1 zwiększała domyślnie cenę o 0,20 zł, wartość 2 o 0,28 zł, wartość 3 o 0,43 zł itd. bez ręcznego uzupełniania wszystkich pól.

Myślałem też o tym, aby wykonać jakiś skrypt, który z poziomu przeglądarki wypełniał te pola ale raczej nie tędy droga i chciałbym aby to wszystko działało tak jak powinno :)

Tak więc.. czy ktoś zna jakiś moduł, który to umożliwia lub mógłby podpowiedzieć gdzie pogrzebać w kodzie aby taka modyfikacja działała?

Dodam jeszcze, że sprawa tyczy się wersji 1.6.1.1.

Z góry dzięki za pomoc. Mam nadzieje, że udało mi się jasno opisać o co chodzi :)

2 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Dzięki, jest to już jakaś opcja i na pewno też ją wykorzystam :) Ale jest to nie do końca to o co chodziło bo jeżeli kombinacje atrybutów dla niektórych przedmiotów będą minimalnie się różniły to wzorzec nie będzie pasował i znowu zaczyna się ręczna robota..