szczemat Posted October 16, 2015 Share Posted October 16, 2015 Dzień dobry, mam problem z edycją stopki. Z tego co widzę muszę edytować moduł newslettera. Obok obrazka chciałbym dodać po prawej stronie kolejną grafikę. Jak mogę to zrobić? Wiem, że to prosta sprawa, ale nie wiem który plik dokładnie edytować. Będę wdzięczny za pomoc. Załączam o co mi chodzi:http://i.imgur.com/cX3B33N.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirPresta Posted October 16, 2015 Share Posted October 16, 2015 Cześć, Ciężko powiedzieć z samego screenshot'u. Najłatwiej byłoby podejrzeć kod źródłowy w tym miejscu i wyszukać pliku w katalogu /themes/nazwa_szablonu z danym fragmentem kodu źródłowego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted October 16, 2015 Share Posted October 16, 2015 Raczej moduł newslettera jest wyłączony, a w jego miejscu jest jakiś moduł typu własny html. No chyba, że ktoś był tak kreatywny i popaprał moduł newslettera żeby wstawić jeden obrazek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirPresta Posted October 16, 2015 Share Posted October 16, 2015 Yabber, nie zdziwiłbym się, gdyby tak było. Już nawet widziałem taką konstrukcję, że w pliku z newsletterem, w jednym szablonie, było umieszczone pół stopki.Nie oszukujmy się - szablony Prestashop są często robione bardzo niskobudżetowo, przez przeważnie początkujących programistów. Jeżeli chodzi o jakiekolwiek konwencje, to ciężko się ich tam doszukać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts