ironpower Posted October 15, 2015 Share Posted October 15, 2015 (edited) Witam, Czy jest możliwość przypisanie grupy klientów ( grupa ma określone konkretne ceny na dane produkty) do konkretnego kraju? Chodzi o to, że klient wchodzi na stronę nawet jako gość np z Anglii i wyświetlają mu się ceny z konkretnej grupy klientów z automatu. Edited October 16, 2015 by ironpower (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ironpower Posted October 22, 2015 Author Share Posted October 22, 2015 nikt nic nie wie? może być odpłatnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 () Maciej () Posted October 31, 2015 Share Posted October 31, 2015 Jedyna opcja jaka mi przychodzi do głowy to musiałbyś tworzyć do każdego kraju oddzielną grupę i na podstawie zmiennej, którą jest geolokacja wyświetlać odpowiednią zawartość. Biorąc pod uwagę ilość krajów i róznych cen zakopiesz się w tym wszystkim. Prościej byłoby przypisywać zarejestrowanego klienta do jakiejś konkretnej grupy np 1 z 20 grup i wyświetlanie cen dla tej grupy. Haczyk w tym, że ten numer nie przejdzie na koncie gościa. Poza tym przychodzi mi jeszcze do głowy 1 szczegół, którego nie bierzesz pod uwagę przy tego typu kombinacji na kontach odwiedzający i gość. Mi czasem zdarza się korzystać z serwera proxy, więc mam np geolokację na np Indie. I co wtedy zrobisz ? Będę w Polsce, podam adres Polski a dostanę ceny z grupy Indii ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 hatak Posted November 1, 2015 Share Posted November 1, 2015 https://www.prestashop.com/forums/topic/193843-module-prestashop-geo-pricing-geo-target-specific-prices-by-country/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
ironpower
Witam,
Czy jest możliwość przypisanie grupy klientów ( grupa ma określone konkretne ceny na dane produkty) do konkretnego kraju?
Chodzi o to, że klient wchodzi na stronę nawet jako gość np z Anglii i wyświetlają mu się ceny z konkretnej grupy klientów z automatu.
Edited by ironpower (see edit history)Link to comment
3 answers to this question
Recommended Posts