AlwinKolano Posted October 14, 2015 Share Posted October 14, 2015 Czy mogę prosić o jakąś instrukcję jak się do tego zabrać, aby nie narobić sobie kłopotów ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Przemysław Suszek Posted October 14, 2015 Share Posted October 14, 2015 /config/settings.inc.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted October 14, 2015 Share Posted October 14, 2015 no, tylko w peirwszej kolejnosci przez panel serwera trzeba zmienic hasla, zeby je pozniej do configa wpisac 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 AlwinKolano Posted October 14, 2015 Author Share Posted October 14, 2015 (edited) no, tylko w peirwszej kolejnosci przez panel serwera trzeba zmienic hasla, zeby je pozniej do configa wpisac o jakim panelu mówisz ? jeżeli hasło wpisuję z palca w settings.inc.php to rzeczywiście banalne rozwiązanie problemu a dałbym sobie coś uciąć, że gdzieś czytałem o kluczach cookie które trzeba generować wklejać do bazy itp. no nic dziś spróbuje zmienić. Dziękuję za pomoc Edited October 14, 2015 by AlwinKolano (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted October 14, 2015 Share Posted October 14, 2015 zalezy co chcesz dokladnie zmienic.... jezeli np, masz dzialajacy sklep i udostepniasz komus dane, pozniej chcesz je zmienic to musisz w pierwszej kolejnsoci zmienic dane dostepu do bazy z poziomu panelu serwera (czy to DirectAdmin czy cPanel czy jakies inne) a dopeiro pozniej wprowadzasz dane z settings.inc inna sprawa jak np, przenosisz sklep z localhost na serwer. wtedy takiej zmiany dokonujesz tylko we wspomnianym pliku, bo jak towrzysz baze na serwerze to hasla juz masz. KEY to juz inna bajka. chociaz tez wazna. bo np. COOKIE_KEY odpowiada m.in. za kodowania hasla, ten KEY musi sie zgadzac, zeby mozna bylo logowac na stare hala czy to do panelu czy ogolnie sam zarejestrowany klient Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 AlwinKolano Posted October 14, 2015 Author Share Posted October 14, 2015 chcę zrobić tak jak w przypadku 1 czyli mam działający sklep, udostępniłem dane dostępowe firmie trzeciej, zrobili swoje i teraz chciałbym zmienić hasło. No tak wiem, że muszę zmienić najpierw hasło w phpMyAdmin, a później nowe hasło wpisać w settings.inc.php z drugiej jak zrobię to w innej kolejności to nic się nie powinno stać 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted October 15, 2015 Share Posted October 15, 2015 (edited) czy tak czy tak na chwile sklep stanie, zanim nie bedzie zmian w jednej i drugiej lokalizacji ewentualnie.... do bazy danych mozna dodac paru userow z poiozmu panelu serwera. dodajesz nowego, przepisujesz dopeiro plik settings, wgrywasz, teraz kasujesz starego usera bazy danych i nie masz zadnej dziury. sklep dziala non stop. Edited October 15, 2015 by design4VIP (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 KamilPL Posted March 18, 2019 Share Posted March 18, 2019 (edited) Czy w prescie 1.7 ni csię nie zmieniło? Sklep działa chcę profilaktycznie z powodów bezpieczeństwa zmienić hasło do bazy danych SQL. Wystarczy zmienić hasło w panelu serwera oraz w nowej lokazlizacji pliku app/config/parameters.php Wystarczy w tym 1 pliku dokonać zmian czy gdzieś jeszcze. Co z tymi plikami cookie? Edited March 18, 2019 by KamilPL (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
AlwinKolano
Czy mogę prosić o jakąś instrukcję jak się do tego zabrać, aby nie narobić sobie kłopotów ?
7 answers to this question
Recommended Posts