Jump to content

Problem z paragonfaktura

NeverMindoO

Recommended Posts

Witam,

Mam problem z wczytywaniem danych z bazy przez PHP tak aby w Panelu Admina wyświetlalo mi informacje Paragon czy Faktura.
Mianowicie, dodałem do tablelii ps_address nowy wiersz czy_faktura.

W pliku address.tpl dodałem linie <input type="hidden" name="czy_faktura" value="1" />
Jezeli ktos wypelni formularz Faktury zmieni wartosc na 1 jezeli nie wypeni formularza zostaje 0
lecz problem mam z odpowiednim warunkiem aby wyswietlal mi w Panelu Admina co klient wybrał

public function hookDisplayAdminOrderFaktura($params)

public function hookDisplayAdminOrderFaktura($params)
{
global $smarty, $cookie;
$id_customer = (int)(Tools::getValue('id_customer'));
$customer = new Customer($id_customer);

$ch = Db::getInstance()->ExecuteS('SELECT czy_faktura FROM `'._DB_PREFIX_.'address` WHERE id_customer = '.$customer->id_customer);

$type = '';
if($ch[0]['czy_faktura'] == 1)
$type = $this->l('Invoice');
elseif($ch[0]['czy_faktura'] == 0)
$type = $this->l('Bill');
else
$type = $this->l('NULL');

$this->context->smarty->assign(
array(
'type' => $type
)
);
$this->context->smarty->assign(
array(
'id_customer' => $id_customer
)
);
return $this->display(__FILE__, 'paragonfaktura.tpl');
}
Edited by NeverMindoO (see edit history)

a ja za bardzo nie rozumiem problemu.... dlatego pytam, ktora zmienna z tego fragmentu wywolujesz i w jaki sposob w stornie zamowienia. czy w ogole masz w niej umiezscozny wspomniany hook?

w ogole czy w bazie danych zapisuje poprawnie wartosci 0/1 z forumarza?

sprawdz sobie co dokladnie zwraca ci zapytanie SQL i czy porpawnie odczytujesz [0]['kolumna'], jezlei czytasz tylko ta kolumne....

to chyba jakies bardzo starej daty :D bo to taki nie za bardzo styl p. Podemskiego ;) ingerowanie w szablon.

w tym calym kodzue zastanawia mnie tylko $ch[0]['czy_faktura'] czy aby to cokolwiek wyciagnie z zapytania ;) jezeli pytamy o konretna tabele to nie zwroci samego konretnego 'value' ? skad bierze sie tutaj [0] ? jakos mi  to przekombinowane na pierwszy rzut oka. w pierwszej kolejnosci sprawdzilbym w ogole co zwraca mi zaytanie $ch i pozniej dopiero kombinowal ze zmiennymi.

Edited by design4VIP (see edit history)

• 2 weeks later...

Przypadkiem znalazłem temat, chyba to nie mój kod (nie używam j. polskiego w kodzie), ja swój moduł wydałem w... 2011 roku? Ale takich kruczków nie miałem, mój moduł został skopiowany 10x i sprzedawany potem następne 10x na różnych stronach więc pewnie ktoś potem narobił dziwnych rzeczy, na pewno są obecnie bardziej eleganckie rozwiązania dostępne za darmo.

Masz moduły darmowe z innego popularnego forum o PrestaShop w Polsce (prestadesign), masz moduły płatne od różnych firm, które posiadają mini markety - wszystkie te powinny dać radę.

Tak kiedyś wyglądało rozwiązanie ode mnie:

rttMlWZ.png

• 4 months later...