NeverMindoO Posted October 12, 2015 Share Posted October 12, 2015 (edited) Witam, Mam problem z wczytywaniem danych z bazy przez PHP tak aby w Panelu Admina wyświetlalo mi informacje Paragon czy Faktura.Mianowicie, dodałem do tablelii ps_address nowy wiersz czy_faktura. W pliku address.tpl dodałem linie <input type="hidden" name="czy_faktura" value="1" />Jezeli ktos wypelni formularz Faktury zmieni wartosc na 1 jezeli nie wypeni formularza zostaje 0lecz problem mam z odpowiednim warunkiem aby wyswietlal mi w Panelu Admina co klient wybrał public function hookDisplayAdminOrderFaktura($params) public function hookDisplayAdminOrderFaktura($params) { global $smarty, $cookie; $id_customer = (int)(Tools::getValue('id_customer')); $customer = new Customer($id_customer); $ch = Db::getInstance()->ExecuteS('SELECT czy_faktura FROM `'._DB_PREFIX_.'address` WHERE id_customer = '.$customer->id_customer); $type = ''; if($ch[0]['czy_faktura'] == 1) $type = $this->l('Invoice'); elseif($ch[0]['czy_faktura'] == 0) $type = $this->l('Bill'); else $type = $this->l('NULL'); $this->context->smarty->assign( array( 'type' => $type ) ); $this->context->smarty->assign( array( 'id_customer' => $id_customer ) ); return $this->display(__FILE__, 'paragonfaktura.tpl'); } Edited October 12, 2015 by NeverMindoO (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted October 12, 2015 Share Posted October 12, 2015 a czym o co wyswietlasz w panelu? przez jaka zmienna? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeverMindoO Posted October 12, 2015 Author Share Posted October 12, 2015 (edited) nie rozumiem pytania chodzi mi o propozycje rozwiazania problemu w kodzie który jest podany wyżej. Ponieważ pokazuje mi w Panelu nie zależnie od wartosci caly czas paragon Edited October 12, 2015 by NeverMindoO (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted October 12, 2015 Share Posted October 12, 2015 a ja za bardzo nie rozumiem problemu.... dlatego pytam, ktora zmienna z tego fragmentu wywolujesz i w jaki sposob w stornie zamowienia. czy w ogole masz w niej umiezscozny wspomniany hook? w ogole czy w bazie danych zapisuje poprawnie wartosci 0/1 z forumarza? sprawdz sobie co dokladnie zwraca ci zapytanie SQL i czy porpawnie odczytujesz [0]['kolumna'], jezlei czytasz tylko ta kolumne.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeverMindoO Posted October 12, 2015 Author Share Posted October 12, 2015 wszystko umieszone jak nalezy, dodaje formularz normlanie uzupelnia dane do bazy 0,1. Tylko problem czy dobrze wywoluje fukcje. Bo od panelu admina ciagle pokazuje mi Paragon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted October 12, 2015 Share Posted October 12, 2015 no to jak wszystko masz umieszczone jak nalezy to w czym problem? napisalem, sprawdzsobie czy dobrze odczytujesz z bazy.... kolumna z kolumny.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted October 12, 2015 Share Posted October 12, 2015 To jest z modułu @Krystiana Podemskiego rozpoznaje tą funkcję już ją kiedyś przerabiałem, w zasadzie kropka w kropkę przepisana Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted October 13, 2015 Share Posted October 13, 2015 (edited) to chyba jakies bardzo starej daty bo to taki nie za bardzo styl p. Podemskiego ingerowanie w szablon. w tym calym kodzue zastanawia mnie tylko $ch[0]['czy_faktura'] czy aby to cokolwiek wyciagnie z zapytania jezeli pytamy o konretna tabele to nie zwroci samego konretnego 'value' ? skad bierze sie tutaj [0] ? jakos mi to przekombinowane na pierwszy rzut oka. w pierwszej kolejnosci sprawdzilbym w ogole co zwraca mi zaytanie $ch i pozniej dopiero kombinowal ze zmiennymi. Edited October 13, 2015 by design4VIP (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted October 13, 2015 Share Posted October 13, 2015 Bardzo stary chyba jeszcze sygnowany impsolution a nie prestahome, sam moduł chyba nie ingeruje w szablon tylko tutaj kolega coś kombinuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aro Posted October 14, 2015 Share Posted October 14, 2015 To który dokładnie moduł jest właściwy i prawidłowo działający dla PS 1.6.1? Możecie podać link? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 Przypadkiem znalazłem temat, chyba to nie mój kod (nie używam j. polskiego w kodzie), ja swój moduł wydałem w... 2011 roku? Ale takich kruczków nie miałem, mój moduł został skopiowany 10x i sprzedawany potem następne 10x na różnych stronach więc pewnie ktoś potem narobił dziwnych rzeczy, na pewno są obecnie bardziej eleganckie rozwiązania dostępne za darmo. Masz moduły darmowe z innego popularnego forum o PrestaShop w Polsce (prestadesign), masz moduły płatne od różnych firm, które posiadają mini markety - wszystkie te powinny dać radę.Tak kiedyś wyglądało rozwiązanie ode mnie: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sharak Posted March 8, 2016 Share Posted March 8, 2016 To który dokładnie moduł jest właściwy i prawidłowo działający dla PS 1.6.1? Możecie podać link? Tu jest uaktualniony moduł, dostosowany pod prestę 1.6 http://www.prestashop.com/forums/topic/512055-paragon-czy-faktura-działający-i-dostosowany-dla-wersji-16/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts