Aramon Posted March 15, 2010 Share Posted March 15, 2010 Ahoj lidi,mám dotaz: pokud si zákazník objedná něco, co není na skladě, příjde mu kromě potvrzení objednávky také email "Vyzvednout ve skladu" s omluvou, že není něco na skladě a dojde ke zdržení obejdnávky. Tohle ale nechci.Zkusil jsem to vypnout v "Administrace >> Objednávky >> Stavy objednávek", ae potom nedorazilo ani potvrzení obejdnávky.Máte někdo tip, jak se toho zbavit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
brouk Posted March 15, 2010 Share Posted March 15, 2010 no tohle zrovna taky resim :-( Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaro61 Posted March 15, 2010 Share Posted March 15, 2010 Objednávky -> Status. Tam si zvoliš ktorý e-mail sa ma posielať zákazníkovi.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aramon Posted March 15, 2010 Author Share Posted March 15, 2010 Přečti si můj dotaz.Tohle jsem samozřejmě udělal, ale uživateli pak nepříjde potvrzení objednávky. A to je tím pádem řešení nanic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brakslov Posted March 15, 2010 Share Posted March 15, 2010 Potvrzení objednávky by mělo zákazníkovi dorazit pokaždé. to co popisuješ se má stát až v okamžiku kdy změníš stav objednávky v administraci a to už zákazník potvrzení dostal. alespoň takto to funguje u mne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aramon Posted March 15, 2010 Author Share Posted March 15, 2010 Tak teď si po sobě přečti co jsi napsal...Nejdříve napíšeš, že by potvrzení objednávky mělo dojít vždycky, a pak napíšeš, že to co popisuju já (potvrzení objednávky!) by mělo přijít po změně stavu...Takže znova a srozumitelněji i s příkladem pro ty, co neví, o co mi jde:Varianta AZákazník si objedná položku AAA, která je na skladě. Potvrdí objednávku. Příjde mu email s potvrzením objednávky. (Zde je vše v poho)Varianta BZákazník si objedná položku BBB, která není na skladě. Potvrdí objednávku. Příjde mu email "Vyzvednutí ve skladu"+Potvrzení objednávky. (To už není v poho)Pokud v administraci vypnu zasílání emailu "Vyzvednutí ve skladu", příjde zákazníkovi kulový. Žádný email. Pokud tobě chodí, ověř si, že ti to opravdu funguje s tímto nastavením. Mám na icq 4 uživatele a všichni stejný problém včetně mně.Takže nějaké smysluplnější nápady? Link to comment Share on other sites More sharing options...
brakslov Posted March 15, 2010 Share Posted March 15, 2010 jak jsem psal výše mně dorazí Potvrzení objednávky a Připravuje se ať je zboží skladem nebo není. Administrace >> Objednávky >> Stavy objednávek - se vztahuje na manuální změnu objednávky ve stavu objednávky a i tyto chodí bez problému. takže jsem se nepochopili nebo u mne tento problém nenastává. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aramon Posted March 15, 2010 Author Share Posted March 15, 2010 Dobrá tedy...Jak a kde máš tedy nastaveno, že ti to funguje? Protože si s tím hraju dost dlouho a bez úspěchu...Screeny by asi napověděly více...Díky Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted March 15, 2010 Share Posted March 15, 2010 Kdysi sem o tom něco viděl přes modifikaci v paymentmodule.php, někde tam bude určitě funkce na odesílání toho mailu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
abroucek Posted March 15, 2010 Share Posted March 15, 2010 Zrušení zasílání dvou emailů najednou: http://www.prestashop.com/forums/viewthread/46015/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted March 15, 2010 Share Posted March 15, 2010 Až na to, že to potvrzení objednávky přijít nesmí... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aramon Posted March 15, 2010 Author Share Posted March 15, 2010 No počkej, právě že musí...aby zákazník věděl, že jeho objednávku mám...no zatím jsem to vyřešil šalamounsky...změnil jsem předmět emailu naZboží není skladem - objednánoA text průvodního emailu jsem upravil a napsal do něj, že zboží je na cestě. Taky řešení :-D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts