Ortez Posted October 11, 2015 Share Posted October 11, 2015 Witam, mam pytanie, dlaczego przycisk "Dodaj do koszyka" jest widoczny dla osób niezalogowanych mimo wyłączenia zakupów gości - można to jakoś zmienić? Jak mogę przesunąć tą torebkę w lewo żeby nie najeżdżała na tekst - jak na zdjęciu? Prestashop version: 1.6.0.14 Szablon: Clean Zenism Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted October 12, 2015 Share Posted October 12, 2015 1. Wyłączenie zakupów gości nie ukrywa przycisku dodaj do koszyka, wymaga tylko pełnej rejestracji klienta. Natomiast wyłączenie cen dla odwiedzających powinno ukryć ten przycisk, ale nie ukrywa. Czyli są błędy w szablonie. W product.tpl dla box-cart-bottom powinien być taki warunek: <div class="box-cart-bottom"> <div{if (!$allow_oosp && $product->quantity <= 0) || !$product->available_for_order || (isset($restricted_country_mode) && $restricted_country_mode) || $PS_CATALOG_MODE} class="unvisible"{/if}> 2. W pliku: /themes/clean_zenism/css/modules/stylechanger/StyleC_1.css linia 4545 zmień na: .box-info-product .exclusive { background: transparent url("../../../img_white/add_to_c.png") no-repeat scroll 50px center; border: medium none; box-shadow: none; color: #5708BE; font-size: 22px; padding: 20px 0px; width: 100%; } 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted October 11, 2015 Share Posted October 11, 2015 Ja tego przycisku nie widzę, spróbuj z innej przeglądarki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Marcin.Kwiecien Posted October 11, 2015 Share Posted October 11, 2015 U mnie też nie ma. Na bank Ci z danych przeglądarki to ładowało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Ortez Posted October 12, 2015 Author Share Posted October 12, 2015 U mnie w dalszym ciągu jest. Sprawdziłem na Operze oraz Google Chrome. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Marcin.Kwiecien Posted October 12, 2015 Share Posted October 12, 2015 Podaj link do produktu, w którym Ci się wyswietla. Masz wyłączona pamięć podreczna i wlaczone wymuszanie generowania szablonow? Jeszcze raz wyczyść pamięć podręczna i dane przegladarki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Ortez Posted October 12, 2015 Author Share Posted October 12, 2015 Proszę link: http://herbaway.se/vikt-valmaende/8-herbalife-formula-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Ortez Posted October 12, 2015 Author Share Posted October 12, 2015 Podaj link do produktu, w którym Ci się wyswietla. Masz wyłączona pamięć podreczna i wlaczone wymuszanie generowania szablonow? Jeszcze raz wyczyść pamięć podręczna i dane przegladarki. Mam wyłączoną Pamięć podręczną. Wymuszenie generowanie szablonów - tzn? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Ortez Posted October 12, 2015 Author Share Posted October 12, 2015 1. Wyłączenie zakupów gości nie ukrywa przycisku dodaj do koszyka, wymaga tylko pełnej rejestracji klienta. Natomiast wyłączenie cen dla odwiedzających powinno ukryć ten przycisk, ale nie ukrywa. Czyli są błędy w szablonie. W product.tpl dla box-cart-bottom powinien być taki warunek: <div class="box-cart-bottom"> <div{if (!$allow_oosp && $product->quantity <= 0) || !$product->available_for_order || (isset($restricted_country_mode) && $restricted_country_mode) || $PS_CATALOG_MODE} class="unvisible"{/if}> 2. W pliku: /themes/clean_zenism/css/modules/stylechanger/StyleC_1.css linia 4545 zmień na: .box-info-product .exclusive { background: transparent url("../../../img_white/add_to_c.png") no-repeat scroll 50px center; border: medium none; box-shadow: none; color: #5708BE; font-size: 22px; padding: 20px 0px; width: 100%; } Dodałem warunek co napisałeś w product.tpl ale dalej bez zmian. Poniżej warunek co był użyty: <div class="box-cart-bottom"> <p id="add_to_cart" {if (!$allow_oosp && $product->quantity <= 0) || !$product->available_for_order || (isset($restricted_country_mode) && $restricted_country_mode) || $PS_CATALOG_MODE}style="display:none"{/if} Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted October 12, 2015 Share Posted October 12, 2015 Brak klasy "unvisible" w szablonie. Dodaj do global.css .unvisible { display: none; } 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Ortez Posted October 12, 2015 Author Share Posted October 12, 2015 Działa. Pełen kod w product.tpl : <div class="box-cart-bottom"> <div<p id="add_to_cart" {if (!$allow_oosp && $product->quantity <= 0) || !$product->available_for_order || (isset($restricted_country_mode) && $restricted_country_mode) || $PS_CATALOG_MODE} class="unvisible"{/if} class="buttons_bottom_block"> Do global.css .unvisible { display: none; } Dziękuję wszystkim. Proszę o zamknięcie tematu. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted October 12, 2015 Share Posted October 12, 2015 (edited) Teraz jest coś takiego: <p style="display: block;" id="add_to_cart" class="unvisible"> I styl nadpisuje klasę, wyrzuć ten styl z tego paragrafu. Edit: Już jest OK Edited October 12, 2015 by Yabber (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Ortez Posted October 12, 2015 Author Share Posted October 12, 2015 Teraz jest coś takiego: <p style="display: block;" id="add_to_cart" class="unvisible"> I styl nadpisuje klasę, wyrzuć ten styl z tego paragrafu. Edit: Już jest OK Tzn gdzie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted October 12, 2015 Share Posted October 12, 2015 Jest już dobrze. Musiałem odświeżyć stronę, jak jeszcze wszystkie zmiany nie były kompletne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Ortez Posted October 12, 2015 Author Share Posted October 12, 2015 Jest już dobrze. Musiałem odświeżyć stronę, jak jeszcze wszystkie zmiany nie były kompletne. Dziękuję za wszystko. Jeszcze jedno pytanie - czym jest spowodowane to, że są takie problemy z tym szablonem? Czyżby szablon był aż tak dziurawy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted October 12, 2015 Share Posted October 12, 2015 Dziękuję za wszystko. Jeszcze jedno pytanie - czym jest spowodowane to, że są takie problemy z tym szablonem? Czyżby szablon był aż tak dziurawy? Z szablonami do presty jest tak jak z innymi towarami, są lepsze i gorsze marki Na stronie dilera twojego szablonu jest napisane, że jest zgodny z 1.6.1 i masz prawo do rocznych upgrade. http://addons.prestashop.com/pl/produkty-organiczne-zdrowie/1363-clean-zenism.html Może wersję szablonu masz jakiś staroć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Ortez Posted October 12, 2015 Author Share Posted October 12, 2015 Z szablonami do presty jest tak jak z innymi towarami, są lepsze i gorsze marki Na stronie dilera twojego szablonu jest napisane, że jest zgodny z 1.6.1 i masz prawo do rocznych upgrade. http://addons.prestashop.com/pl/produkty-organiczne-zdrowie/1363-clean-zenism.html Może wersję szablonu masz jakiś staroć? Pisałem do dilera szablonu z 6 dni temu i do tej pory zero odezwu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Ortez
Witam, mam pytanie, dlaczego przycisk "Dodaj do koszyka" jest widoczny dla osób niezalogowanych mimo wyłączenia zakupów gości - można to jakoś zmienić? Jak mogę przesunąć tą torebkę w lewo żeby nie najeżdżała na tekst - jak na zdjęciu?
Prestashop version: 1.6.0.14
Szablon: Clean Zenism
16 answers to this question
Recommended Posts