korni Posted October 9, 2015 Share Posted October 9, 2015 Witam, Musiałem stworzyć duplikaty kategorii, ponieważ nie można jednego dziecka przypisać do kilku rodziców. W tej sytuacji kategorie wyglądają u mnie następująco: - Kategoria główna -- Kategoria 1a -- Kategoria 2a -- itp -- Kategoria 10 --- kategoria 1b --- kategoria 2b ... itp gdzie kategoria 1a i kategoria 1b to są duplikaty z tym samym asortymentem. Teraz, żeby w google niepotrzebnie nie wyświetlały się zduplikowane strony, to najlepiej byłoby zrobić przekierowania z kategorii 1b na kategorię 1a Jak to najwygodniej będzie zrobić? Da się z automatu, czy trzeba będzie ręcznie wszystko wpisywać jak w przykładzie? Hosting na home.pl RewriteEngine On RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?sklep.pl/1b-kategoria$ [OR] RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?sklep.pl/1c-kategoria$ [OR] RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?sklep.pl/1d-kategoria$ RewriteRule ^(.*)$ http://sklep.pl/1a-kategoria$1 [R=301,L] RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?sklep.pl/2b-kategoria$ [OR] RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?sklep.pl/2c-kategoria$ [OR] RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?sklep.pl/2d-kategoria$ RewriteRule ^(.*)$ http://sklep.pl/2a-kategoria$1 [R=301,L] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
korni
Witam,
Musiałem stworzyć duplikaty kategorii, ponieważ nie można jednego dziecka przypisać do kilku rodziców.
W tej sytuacji kategorie wyglądają u mnie następująco:
- Kategoria główna
-- Kategoria 1a
-- Kategoria 2a
-- itp
-- Kategoria 10
--- kategoria 1b
--- kategoria 2b
...
itp
gdzie kategoria 1a i kategoria 1b to są duplikaty z tym samym asortymentem.
Teraz, żeby w google niepotrzebnie nie wyświetlały się zduplikowane strony, to najlepiej byłoby zrobić przekierowania z kategorii 1b na kategorię 1a
Jak to najwygodniej będzie zrobić? Da się z automatu, czy trzeba będzie ręcznie wszystko wpisywać jak w przykładzie? Hosting na home.pl
0 answers to this question
Recommended Posts