Jump to content
  • 0

Problem z wyswietlaniem strony/back office

iza997

Question

Mam bardzo dziwny problem. Po sciagnieciu paczki instalatora i zainstalowaniu ustawilem domene sklepu i bazowy URL (katalog, w ktorym jest rozpakowany sklep). W takim ustawieniu strona jest rozjechana (na home.pl, ale poprawki w htaccess naniesione oczywiscie). Gdy adres bazowy pozostawiam jako / strona wyswietla sie poprawnie ale rozjechany jest back office. Dlaczego tak sie dzieje? Ktos to umialby wytlumaczyc? 

EDIT: rozwiazalem, pomieszalem z ustawieniem linkow host - back office. 

Edited by iza997 (see edit history)

2 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Witam,
Skoro udało Ci się rozwiązać problem , może i mi pomożesz.
Podczas zmiany URI bazowego u mnie na "/" strona wyświetla się prawidłowo na domenie, jest w katalogu "/prestashop" na serwerze,
jednak nie wyświetla mi się Dashboard, znaczy wyświetla się ale niestety nie ma obrazków i jest rozjechany.
Podczas ustawienia w URI bazowym ścieżki "/prestashop" wyświetla mi się prawidłowo Dashboard, ale niestety na stronie wyświetla się internal server error.
Będę wdzięczny za każdą wskazówkę i pomoc.

Pozdrawiam

• 0

Sprawdz dokladnie linki na hoscie i w ustawieniach presty.

Na moim przykladzie. Moje domena to abcdef.co.uk natomiast host to home.abcdef.pl
Zatem strone mozna wyswietlic na dwa sposoby:
abcdef.co.uk - jak tylko podlinkujesz katalog
albo przez 
home.abcdef.pl

Srawdz czy na pewno masz ustawiony pierwszy sposob zarowno po stronie serwera jak i presty. Na hoscie musisz podlinkowac katalog natomiast w prescie ustawiasz /

Nie umiem tego wytlumaczyc inaczej.