Jump to content
  • 0

Błąd kopiowania obrazów przy kopiowaniu produktu

A G

Question

Witam,

Mam problem z kopiowaniem produktów, wszystko oprócz zdjęć przechodzi, pojawia się komunikat:

Wystąpił błąd podczas kopiowania obrazów.

i do produktu ładowane są jakieś losowe zdjęcia produktów, które były po instalacji.

Będąc w produkcie zdjęcia można normalnie wgrywać i zmieniać, chmod na img i podkatalogi są ustawione 775. Jedynie problem jest z kopiowaniem.

Czy przy kopiowaniu te pliki są gdzieś tymczasowo zapisywane i tam może być problem z chmod? Od razu mówię, że /img/tmp też ma 775.

Jeszcze co przychodzi mi do głowy to z bazy były usuwane produkty dodające się przy instalacji i pole ID było zerowane, więc dodaje od nowa, może tu jest jakiś konflikt z katalogami na serwerze?

Pozdrawiam

Edited by A G (see edit history)

1 answer to this question

Recommended Posts

• 0
Jeszcze co przychodzi mi do głowy to z bazy były usuwane produkty dodające się przy instalacji

I to jest sedno problemu.

Po to umodzono moduł "Oczyszczanie PrestaShop", żeby usuwać dane testowe prawidłowo.

Kasując dane o produkcie z jednej losowo wybranej tabelki na pewno zrobiłeś to źle i nie bądź więc zdziwiony jak zaczną pojawiać się jakieś produkty z kosmosu w zamówieniach klientów, w koszykach itp.

Teraz to już masz popapraną bazę danych i jedyne co możesz zrobić, to przywrócić bazę z backupu sprzed kasowania produktów i usunąć prawidłowo dane testowe.

• Like 1