jogi109 Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 Witam. Po stworzeniu sklepu dodałem jeden produkt, do niego tagi. Potem konfigurowałem sklep przez 3 tygodnie, i wprowadziłem ostatnio kilka innych. Problem w tym, że jak wpiszę chociaż część nazwy tego pierwszego produktu to wyświetla się w googlach. A jak wpiszę całość nazwy produktów wprowadzonych ostatnio, to się wcale nie wyświetlają, mimo bycia w sklepie i możliwości wyszukiwania ich przez wyszukiwarkę sklepu. Bawiłem się tagami i SEO, ale bez efektów. Co mogłem pominąć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi109 Posted September 29, 2015 Author Share Posted September 29, 2015 Dodam może przykład bo brak odzewu.. http://freestylesport24.pl/glowna/24-przerzutka-tylna-shimano-acera-78-rz.html (strona)https://www.google.pl/search?q=Przerzutka+tylna+Shimano+Acera+6%2F7%2F8+rz&oq=Przerzutka+tylna+Shimano+Acera+6%2F7%2F8+rz&aqs=chrome..69i57j69i60j69i61.848j0j7&sourceid=chrome&es_sm=0&ie=UTF-8#q=Przerzutka+tylna+Shimano+Acera+6/7/8+rz&start=10 (nazwa produktu wpisana w google- brak wyniku) http://freestylesport24.pl/glowna/14-przezrzutka-tylna-shimano-xt-10rz-shadow-.html (strona z produktem który się wyświetla)https://www.google.pl/search?q=Przerzutka+tylna+Shimano+Acera+6%2F7%2F8+rz&oq=Przerzutka+tylna+Shimano+Acera+6%2F7%2F8+rz&aqs=chrome..69i57j69i60j69i61.848j0j7&sourceid=chrome&es_sm=0&ie=UTF-8#q=Przerzutka+tylna+xt&start=10 (wpisana tylko część nazwy- wyświetla się na drugiej stronie, za połową) Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted September 30, 2015 Share Posted September 30, 2015 To pytanie to dla specjalistów od SEO. Nowe produkty pewnie nie są nawet zaindeksowane w wyszukiwarce. Podlinkuj daną podstronę i czekaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi109 Posted October 1, 2015 Author Share Posted October 1, 2015 (edited) Są linki post wyżej. Pytanie, dlaczego tylko jeden, pierwszy , na 5 produktów jest widoczny w google. One chyba nawet nie istnieją dla google, bo jak wpiszę również nazwę sklepu, to nie wyszukuje.. Edited October 1, 2015 by jogi109 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted October 2, 2015 Share Posted October 2, 2015 Przecież masz mój post u góry napisany. Powtórzę: Nowe produkty pewnie nie są nawet zaindeksowane w wyszukiwarce. Podlinkuj daną podstronę i czekaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolwild Posted October 2, 2015 Share Posted October 2, 2015 Możesz przyspieszyć indeksacje korzystając z modułu Mapa strony Google. Twoje opisy są bardzo skromne i monotonne, brak krótkiego opisu i nie ma pewności jaką stronę wyświetli Google w wynikach wyszukiwania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi109 Posted October 4, 2015 Author Share Posted October 4, 2015 Przecież masz mój post u góry napisany. Powtórzę: Chyba źle zrozumiałem. Gdzie mam podlinkować? Możesz przyspieszyć indeksacje korzystając z modułu Mapa strony Google. Twoje opisy są bardzo skromne i monotonne, brak krótkiego opisu i nie ma pewności jaką stronę wyświetli Google w wynikach wyszukiwania. Opisy raczej takie zostaną. W przypadku tych produktów nie mam co więcej napisać. Zawierają wszystkie informacje w prostej formie. A schematyczność przyspiesza wprowadzanie. Krótkie opisy dodam, dodaje także opis meta. A dlaczego nie ma pewności? Jak zrobić, by w google wyświetlała sie cena? W szarym kolorze, zanim wejdziemy w produkt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted October 5, 2015 Share Posted October 5, 2015 Dodać linki do swojej strony/produktu na innych witrynach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted October 5, 2015 Share Posted October 5, 2015 zadajesz pytania odnosnie google na forum presty - o przepis na ciasto pytasz sie w sklepie agd? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts