nikos111 Posted September 27, 2015 Share Posted September 27, 2015 Mam blok NOWOŚCI na stronie głównej i nie bardzo wiem gdzie ustawić sposób wyświetlania produktów . Chcę , żeby nowo dodane produkty wyświetlały się na samej górze a w tej chwili jest wręcz odwrotnie . Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted September 27, 2015 Share Posted September 27, 2015 W module "blocknewproducts" edytujesz blocknewproducts.php Znajdź funkcję getNewProducts() i podmień na: protected function getNewProducts() { if (!Configuration::get('NEW_PRODUCTS_NBR')) return; $newProducts = false; if (Configuration::get('PS_NB_DAYS_NEW_PRODUCT')) $newProducts = Product::getNewProducts((int) $this->context->language->id, 0, (int)Configuration::get('NEW_PRODUCTS_NBR'),$count = false, $order_by = 'date_add'); if (!$newProducts && Configuration::get('PS_BLOCK_NEWPRODUCTS_DISPLAY')) return; return $newProducts; } Po tej operacji wyczyść pamięć podręczną presty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 nikos111 Posted September 27, 2015 Author Share Posted September 27, 2015 Wykonałem działania jak powyżej , niestety wyświetlanie jest bez zmian . Ostatnio dodane z oznaczeniem NOWE są na samym dole . return $output.$this->renderForm(); } protected function getNewProducts() { if (!Configuration::get('NEW_PRODUCTS_NBR')) return; $newProducts = false; if (Configuration::get('PS_NB_DAYS_NEW_PRODUCT')) $newProducts = Product::getNewProducts((int) $this->context->language->id, 0, (int)Configuration::get('NEW_PRODUCTS_NBR'),$count = false, $order_by = 'date_add'); if (!$newProducts && Configuration::get('PS_BLOCK_NEWPRODUCTS_DISPLAY')) return; return $newProducts; } public function hookRightColumn($params) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted September 27, 2015 Share Posted September 27, 2015 Zajrzałem na twoją stronę http://intersnow.pl i coś masz spapraną tę templatkę od nowości 1. Wyświetla się w niej wszystko co możliwe, nowości i starości 2. Nie robi paginacji (jakby było tysiąc produktów, to strona miała by pół kilometra do dołu ). Podmień tę templatkę na oryginalną z instalki presty. /themes/TWOJ_SZABLON/modules/blocknewproducts/blocknewproducts_home.tpl Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 nikos111 Posted September 27, 2015 Author Share Posted September 27, 2015 Pobrałem plik instalacyjny Presta 1.6.0.6 skopiowałem plik prestashop\themes\default-bootstrap\modules\blocknewproducts\blocknewproducts_home.tpl i podmieniłem go u mnie na serwerze intersnow/themes/default-bootstrap/modules/blocknewproducts/ i jest bez zmian . Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 Po każdych zmianach w plikach zawsze wymuś kompilację i wyczyść pamięć podręczną. I dodatkowo sprawdź ile dni masz ustawione w Preferencje -> Produkty. Jak tam masz co innego jak w module, to jest lekka schizofrenia w systemie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 nikos111 Posted September 28, 2015 Author Share Posted September 28, 2015 Po każdej zmianie wymuszam kompilację i czyszczę pamięć podręczną . W Preferencje > Produkty ustawiłem kilka dni temu na 90 dni (z 60) . Powróciłem do ustawienia 60 W module jest ustawione na 60 a wyświetlanie 24 Sprawdziłem jeszcze raz w 1. intersnow>modules>blocknewproducts/ edycję blocknewproducts.php o.k. 2. podmieniłem plik z instalki Presty i zamieniłem go w /intersnow>themes>default-bootstrap>modules>blocknewproducts Poza informacjami licencejnymi wygląda jak poniżej : {counter name=active_ul assign=active_ul}{if isset($new_products) && $new_products} {include file="$tpl_dir./product-list.tpl" products=$new_products class='blocknewproducts tab-pane' id='blocknewproducts' active=$active_ul}{else}<ul id="blocknewproducts" class="blocknewproducts tab-pane{if isset($active_ul) && $active_ul == 1} active{/if}"> <li class="alert alert-info">{l s='No new products at this time.' mod='blocknewproducts'}</li></ul>{/if} Dodatkowo zaktualizowałem moduł Nowych Produktów .... Efekt - bez zmian . Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 nikos111 Posted September 30, 2015 Author Share Posted September 30, 2015 Jakiś komentarz ? Co mam z tym fantem zrobić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 nikos111 Posted October 5, 2015 Author Share Posted October 5, 2015 Po każdych zmianach w plikach zawsze wymuś kompilację i wyczyść pamięć podręczną. I dodatkowo sprawdź ile dni masz ustawione w Preferencje -> Produkty. Jak tam masz co innego jak w module, to jest lekka schizofrenia w systemie. Okazuje się , że twórca mojego sklepu sam stworzył moduł Nowości "Wyświetla Nowości" dlatego zmiany dokonywane wcześniej nie przynosiły efektów . Wyłączyłem go i moduł Nowości nie jest wyświetlany . Mam też blok Presty Blocknewproducts , ale on nie wyświetla Nowości . Co teraz zrobić , żeby ten blok był wyświetlany ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
nikos111
Mam blok NOWOŚCI na stronie głównej i nie bardzo wiem gdzie ustawić sposób wyświetlania produktów . Chcę , żeby nowo dodane produkty wyświetlały się na samej górze a w tej chwili jest wręcz odwrotnie .
8 answers to this question
Recommended Posts