Solit Posted September 25, 2015 Share Posted September 25, 2015 Witam, Dodałem produkty do kategorii "wyprzedaż", jednak w lewym górnym rogu jest napis "nowy", pytanie jak go usunąć? z kąd i dlaczego się ten napis pojawia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolwild Posted September 25, 2015 Share Posted September 25, 2015 Preferencje > produkty > Ilość dni przez które produkt jest oznaczony jako "nowy" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solit Posted September 25, 2015 Author Share Posted September 25, 2015 OK, dziękuje bardzo! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlwinKolano Posted September 25, 2015 Share Posted September 25, 2015 jutro będę importował 1500 produktów, więc z automatu będą to nowe produkty, lecz tak naprawdę nimi nie są, dysponuje ktoś gotowym zapytaniem SQL który zmieni: datę dodania - Preferencje > produkty > Ilość dni przez które produkt jest oznaczony jako "nowy" ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jedrzej z Komijo Posted September 25, 2015 Share Posted September 25, 2015 Te preferencje dotyczą wszystkich produktów, dlatego jeżeli ustawisz 0 dni to nigdy Ci się nie pojawi "Nowość" Link to comment Share on other sites More sharing options...
ListwySamochodowe.pl Posted September 25, 2015 Share Posted September 25, 2015 Creation date w csv to nie jest przypadkiem data dodania produktu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlwinKolano Posted September 26, 2015 Share Posted September 26, 2015 (edited) problem jest taki, że towary są zakładane (importowane) programem integrującym SubiektaGT z Prestashop. Dodatkowo wczoraj "grzebałem" bezpośrednio w tabeli ps_product, ustawiałem starszą datę w polu date_add, niestety to nie usuwa etykiety "Nowy".Jakiś pomysł ? Edited September 26, 2015 by AlwinKolano (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlwinKolano Posted September 26, 2015 Share Posted September 26, 2015 ok. już wiem w czym problem, datę dodania trzeba zmienić w tabeli ps_product_shop Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlwinKolano Posted September 29, 2015 Share Posted September 29, 2015 Chciałbym się upewnić czy dobrze robię, chciałbym hurtowo pozbyć się etykiety "nowy" dla zaimportowanych produktów (czyli wszystkich) reszta produktów będzie dodawana jednostkowo i one już muszą mieć etykietę "Nowy" Wykonałem testowo na jednym produkcie poniższe zapytanie SQL i wydaję się że działa, ale czy takie zapytanie czegoś nie zepsuje ? UPDATE `ps_product_shop` SET `date_add`=ADDDATE(`date_add`, INTERVAL - 30 DAY) Link to comment Share on other sites More sharing options...
7alberto7 Posted November 19, 2015 Share Posted November 19, 2015 Ja mam taki problem, że na stronie głównej mam tylko blok Najczęściej kupowane czyli block best sellers. W Preferencjach-Produkty-lość dni przez które produkt jest oznaczony jako "nowy" mam wpisane "0", a i tak wszystkie produkty na głównej właśnie w tym bloku mają etykietę "NOWE". O co chodzi? Ma ktoś jakiś pomysł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
7alberto7 Posted November 19, 2015 Share Posted November 19, 2015 Ja mam taki problem, że na stronie głównej mam tylko blok Najczęściej kupowane czyli block best sellers. W Preferencjach-Produkty-lość dni przez które produkt jest oznaczony jako "nowy" mam wpisane "0", a i tak wszystkie produkty na głównej właśnie w tym bloku mają etykietę "NOWE". O co chodzi? Ma ktoś jakiś pomysł? OK. Tu znalazłem rozwiązanie. Trzeba zmienić w global.css dotychczasowy styl dla .new-label na .new-label {display:none}. I wycina etykietę w lewym górnym rogu NOWE wszędzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted November 19, 2015 Share Posted November 19, 2015 do ustawin daty dodania produktu (zmiany starego produktu na nowy, czy nowego na stary) polecam autorski modul: http://prestas.4vip.pl/1608/tjgmvwn4twlq6e0v (dane logowania wpisane) dwie mozliwosci ustawien daty: 1. wejscie przez odnosnik w lewej kolumnie panelu (lub konfiguracja modulu) - zmiana daty hurtowej wielu wybranych produktow na raz; 2. karta edycji produktu > zakładka - zmiana daty poszczegółnego produktu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts