Jump to content
  • 0

Błędne wyświetlanie powiadomień email 1.6.0.14

ralfdud

Question

Witam

Przy próbie ręcznej edycji tłumaczenia jednego z powiadomień email wszystkie szablony wiadomości w wersji HTML wyświetlają się błędnie, jak poniżej: (dodam że dopisane zostało po prostu jedno krótkie zdanie)

blad_email1.jpg

Natomiast przy edycji HTML wyświetla się prawidłowo:

blad_email2.jpg

i nie wiem totalnie w czym jest problem. Wiadomości, które przychodzą na skrzynkę pocztową też oczywiście są błędnie wyświetlane.

Jeśli ktoś spotkał się z podobnym problemem proszę o pomoc i z góry dziekuję.

Problem stanowiła funkcja magic quotes na serwerze i wystarczyło dodać plik php.ini z instrukcja wyłączającą tą funkcję:

magic_quotes_gpc = off

Niestety szablony powiadomień nie wróciły do końca do normy i są teraz rozciągnięte na całą stronę oraz nie jest dodawane logo do wiadomości. Przy edycji HTML nie pomaga nic wklejenie kodu szablonu powiadomienia a porównując źródło w kliencie pocztowym z poprawnymi wiadomościami wygląda to tak że w tych nowych, źle wyświetlanych presta zjada całe style kodu szablonu wiadomości.

Jeśli ktoś coś to proszę o rady.

Edited by ralfdud (see edit history)

7 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Jesteś wielki :) zasugerowałem się tym co mam w instalce a w niej nie ma nawet folderu pl a w folderze z szablonem nawet nie ma folderu mails, ale wgranie w themes/default-bootstrap/mails/pl kopii zapasowej rozwiązało problem.

Dzięki wielkie, podaj adres to jakiegoś browarka podeślę :)